En uppföljning

Jag vet inte om ni minns – troligen inte, ni begrep väl hur det skulle gå och struntade i att notera det – men jag proklamerade köpstopp här för några veckor sen. Detta kändes som en god plan för att rädda hyllorna och plånboken, dessutom utropades det strax efter att jag köpt och betalat x antal titlar på tradera och bokbörsen vilket garanterade en jämn ström böcker till brevlådan några veckor framåt. Så hur har det gått? Ja, låt mig säga så här: MOHAHAHA… Eller lite mer diplomatiskt – sådär.

Det var ju det där med second hand-affären här i ”stan”, den som ska lägga ner. Där kunde man köpa fyra böcker för fem kronor i lördags. Fyra böcker för fem kronor! Det är ju nästan inte att bryta köpstoppet ens, fem kronor är typ inga pengar alls. Och en av böckerna jag köpte var till mamma… En annan var Stephen Kings Mardrömmar del 1 och när jag sen i tisdags råkade befinna mig på Myrorna av en slump så fick jag syn på del två av Mardrömmar i hyllan där – för 15 kronor. Och det är ju den delen där Bibliotekspolis-novellen finns, den som Helena tipsade om häromdagen….

Sen var det väl rätt kört kan man säga. Bibliotekets chockerande brist på just de Kingböcker jag vill läsa på stört ledde sedan till en efterskickning av Det. Och Pestens tid som jag har är inte den där utökade versionen som man tydligen ska läsa så det fick bli en sån också. Och så slängde jag ner en uppväxtklassikerbox också för att fullända beställningen. Men den senare var ju faktiskt till barnen (ok att de är 3 och 5 år gamla just nu men man vet aldrig när de börjar hojta efter Unga kvinnor och då är det bäst att den finns tillhands…)…

PS: Köpstoppet är således avlyst men jag vill ändå påpeka att det höll i tio dagar vilket nog måste räknas som ett rekord i sammanhanget. Väl kämpat alltså och böckerna som snart dimper ner i brevlådan får anses som en synnerligen välförtjänt belöning.

6 svar på ”En uppföljning”

 1. Haha! Känner igen mig själv. Köpstoppet har gått sådär. Har på nått sätt lyckats få fler olästa böcker nu (fast jag läst över 30 av mina olästa)..

  Svara
 2. Äsch, köpstopp, schmöpstopp! Jag har ALDRIG köpt så mycket böcker som efter proklamerat köpstopp, så jag tycker du gör helt rätt i att dra tillbaka stoppet. Bra kämpat, dock! Och vad kul med Mardrömmar: ”Bibliotekspolisen” är verkligen otroligt läskig och bra, om än en aning cheesy (vilket man ju gillar).

  Svara
  • Nej, det brukar bli en otäck backlash efter köpstopp så nu när jag smyger bort mitt så kanske jag ”slipper” det…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.