Den ultimata

Jag gillar ju listor av alla de slag. På gränsen till vad som är normalt faktiskt… Därför tänker jag naturligtvis lista mina favoritböcker vid årets slut och därför tycker jag det är en ypperligt smart idé att börja förbereda redan nu. Därför gör jag som Enligt O och Lyran och plitar på min lista lite i taget, melodifestivalstyle 😉

Redan i Final

Dark Places av Gillian Flynn (Januari)

Kattöga av Margaret Atwood (Februari)

Extremely Load and Incredibly Close av Jonathan Safran Foer (Mars)

De får en andra chans

Pretty Monsters av Kelly Link (Januari)

Darling River av Sara Stridsberg (Januari)

Fortfarande Alice av Lisa Genova (Februari)

Den drunknade av Therese Bohman (Februari)

Mot ljuset av Elin Boardy (Mars)

Agnes Cecilia – en sällsam historia av Maria Gripe (Mars)

Det roliga med den här listan är att jag nu får chansen att se hur mina upplevelser av böckerna förändras med tiden. Jag är övertygad om att några av dem som redan finns i finalen kommer att bytas ut mot andra chansen-böcker vad det lider (jo, så får man göra när det är ens egen lista…). Målet är en topp tio-lista i slutet av december.

9 svar på ”Den ultimata”

 1. Ah, du tänker så. Bra idé att byta finalböcker mot andrachansenböcker. Tror inte att jag kan koka ner det till en topp 10 utan satsar på en topp 15.

  Svara
  • Det återstår väl att se om jag lyckas få ner det till tio stycken men det är ambitionen iaf 🙂 När det gäller det där med direkt till final just nu kontra direkt till final i december så vet jag ju att jag brukar omvärdera böcker rätt rejält med tiden så det gäller att gardera sig 😉

   Svara
 2. Men vilken, toppenprima idé! Har jag missat och hakar naturligtvis på. Lite ”bäst just nu”, ungefär. Jag har flera som jag gärna skulle plocka upp och tjata lite mer om fast det är några månader sedan de blev lästa.

  Svara
  • Precis, vissa böcker vill man lyfta upp hur många gånger som helst och då gäller det bara att hitta nya sätt att göra det på 😉 Ser fram emot din lista!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.