Längtar frihet!

Jag vet att jag skrev igår om hur förträffliga mina kurser är och hur trevligt det är att få vidga sin läshorisont men idag är det dags att längta lite. Jag har förvisso älskat att få böcker pådyvlade mig under hela våren och att få ägna tid åt läsningen på ett legitimt sätt. Nu börjar jag dock uppnå en viss mättnad och jag längtar efter sommaren och tiden efter de stora tentorna. Att få läsa vad jag vill, att få lägga undan de detaljerade veckoläslistorna (med planerat sidantal per dag) och att få bära hem enbart självvald litteratur från biblioteket. Jag blir förvisso arbetslös från och med den 12:e juni men jag får i alla fall mer tid för Stephen King, Margareth Atwood och alla de andra som jag längtar efter så det är inte bara negativt med framtid just nu. Och någon gång ska jag väl lyckas få till det på jobbfronten också…

6 svar på ”Längtar frihet!”

 1. Själv kan jag säga att den där läs och bloggtröttheten som drabbade en massa i rebruari börjar göra sig gällande lite här.. längtar också till sommaren. Brukar få mer läsenergi igen då.=)

  Svara
  • Jag hade den där svackan i februari men nu har jag tvingats till ett litet stopp igen eftersom det plötsligt drösat över mig en massa tillfälligt jobb och tentor…

   Svara
 2. Jag minns känskan av läsmättnad från när jag läste litteraturhistoria. Det är skön när man är klar och kan välja och vraka själv! Hoppas du snart hittar ett nytt jobb…men det låter inte helt fel att gräva ner sig i Stephen King heller! 🙂

  Svara
 3. Hoppar till vid orden ”planerat sidantal” men inser sen att så måste man såklart göra.

  Hoppas du får ett riktigt bra jobb sen, när du hunnit läsa King och Atwood!

  Svara
  • Det är ju inte så kul att planera sidantalet men med kurslitteratur så behövs det ju ibland, tyvärr. Jag hoppas också på ett riktigt bra jobb sen, som belöning 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.