En månadssammanfattning

Jag vet redan nu att maj kommer att bli en lågintensiv läsmånad på grund av en massa jobb och en ännu större massa tentaskrivande. Det känns lite sådär men även boknördar som jag måste anpassa sig till det verkliga livet ibland 😉

April var hur som helst en excellent läsmånad som inleddes med att jag månadens första dag läste ut I det förflutna av Kate Morton och sen flöt det bara på. Höjdpunkterna är nämnda Mortonbok tillsammans med Different Seasons av Stephen King och Cirkeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Tätt efter i läsupplevelse kommer Charles Benoits Splitter, Carrie Ryans De vassa tändernas skog och Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag av Sara Ohlsson (recension kommer snart). En rejäl hög med riktigt, riktigt bra böcker med andra ord. Sämst? Ja, Neuromancer kanske men den har ju fördelen av att räknas till allmänbildningen så den är det också roligt att ha läst.

Nu ska jag bara överleva en lässeg maj innan jag förhoppningsvis får lite mer lästid när alla tentorna är inlämnade. Hur är det för er – hur var april som läsmånad och vad hoppas ni läsa i maj? Har ni börjar planera lässommaren än (det har jag, men bara lite smått)?

7 svar på ”En månadssammanfattning”

 1. Läste inte så mycket i april, 8 böcker totalt varav 6 kurslitteratur. I maj hoppas jag på att få läsa lite nöjesböcker mitt ibland kursböckerna, recexen o.s.v. Har redan lyxat till det med ett klassiskt drama och nu håller jag på med ett till. Sedan blir det nog någon tunn roman innan jag sätter tänderna i lite mer Amalie Skram och mina recex 🙂 Ha det bra bland kurslitteraturen!

  Svara
  • Tack det samma! Kurslitteratur är verkligen ett kapitel för sig för det kan vara såväl oerhört inspirerande som fantastiskt tråkigt. Det blir trevligt med mer nöjesläsning framöver 🙂

   Svara
 2. Men visst borde man verkligen göra ensammanfattning. Min årssammanfattning kom av sig, borde kanske göra en för april. Kommer knappt ihåg vad jag läste för ett par veckor sedan. Kan vara kul att påminna sig själv lite också.=)

  Svara
  • Jag har också rätt dåligt minne nu för tiden, jag minns (oftast) vad jag lärt men har ingen koll på om det var förra månaden eller förra året. Det är tur att jag har mina listor både här och där (bloggen, läsdagboken och böcker jag läst-listan) 😉

   Svara
 3. Min (hittills) enda läsplan inför sommaren är att ta mig igenom hela A Song of Ice and Fire igen innan femte boken kommer ut i juli. Jag tror jag ska nöja mig med den planen, min läsning mår aldrig bra av för mycket tvång och jag vill verkligen inte hamna i lässvacka igen pga det. :s

  Svara
  • I alla fall första delen av den serien ingår i det jag vill läsa i sommar också. Jag håller med, själva tanken med sommarläsning är ju att den ska vara så fri som möjligt. Själv har jag samlat på mig en hel hög med böcker som jag under två kurstyngda terminer sagt att ”dem läser jag till sommaren istället” men jag försöker intensivt att se den som en inspirationshög och inte ett tvång…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.