Tre efterlängtade

Höstens bokutgivning börjar bli offentlig i förlagens kataloger och än så länge har jag fastnat alldeles särskilt för tre kommande böcker som definitivt kommer lysa upp min höst på helt olika sätt. Det allra största är nog att Christine Falkenland kommer med en ny bok, Sfinx – hur sjukt kul är inte det? Dags att läsa de av hennes böcker jag inte läst än alltså, härligt sommargöra! Ett annat återseende som jag inte visste att jag längtade efter är Pija Lindenbaums Gittan som i höst glömmer bort sig. Det är inte bara jag i familjen som ser fram emot det kan jag säga. Sist men inte minst så verkar Anders Björkelid komma med en ny del i Berättelsen om blodetBundsförbryterskan (det finns inte mycket info om den men att den finns här och här borde vara bevis för att den verkligen är på g). Inte för att jag kan säga att jag på något sätt längtar till hösten men jag känner mig lugn över att det ska finnas saker att göra också när den långa, härliga sommaren är slut 😉

19 svar på ”Tre efterlängtade”

 1. Måste erkänna att jag slutade läsa efter Christine Falkenland. Woohoo! Som jag längtat! Vilka böcker är det du har kvar att läsa av henne? Är nästan lite avundsjuk på att du har det framför dig, själv lutar jag åt omläsning av hennes tidiga romaner. Christine Falkenland-peppen har härmed börjat! 😀

  PS: Kul med ny Gittanbok också!

  Svara
  • Vilka jag har kvar? Alla utom Min skugga (jag grundar alltså min dyrkan på en bok…)! Jag har 4xprosa stående i bokhyllan och så snart jag läst ut Dead Famous, Tjärven och Vägen, vilket är ganska snart, ska jag minsann ge mig på den. Sen blir det Öde också, man måste ju förbereda sig 🙂

   Svara
   • Även jag peppar lite trots att jag bara läst ”Vinterträdgården” än så länge. och enligt Falkenland-gurun Helena D är den ju den sämsta… 🙂

    Svara
 2. Ojojoj, då har du ett helt (mörkt, underbart självdestruktivt) universum framför dig att utforska ju! Sicken lyx! Alla hennes böcker är brutalt läsvärda, men om jag skulle ranka dem skulle det bli så här:

  1. Min skugga / Öde (delad förstaplats alltså!)
  2. Själens begär
  3. Skärvor av en sönderslagen spegel
  4. Släggan och städet
  5. Trasdockan
  6. Vinterträdgården

  Hon är även oerhört läsvärd som poet, så införskaffa 4 x dikter asap! Är särskilt förtjust i Blodbok.

  Svara
  • Är mycket tacksam för klar och tydlig lista (=prioriteringsordning). Håller på och plockar lite med en bokbeställning så det kan hända att det blir lite poesi också, enligt order alltså 😉

   Svara
   • Jag ger tummen upp till Helenas prioriteringslista. Precis den ordning jag själv skulle ha valt! 🙂

    Det finns ju en 4xprosa med Falkenland också, har sett den billigt på Bokus alldeles nyligen. *hett tips*

    Svara
  • Jag kan bara bekräfta att boken kommer i oktober. Den har varit inne hos förlaget länge nu, men olika olyckliga omständigheter har försenat den. Tjockast hittills blir den – och märkligast. Skall bli intressant att se hur den tas emot. Sista boken skriver jag på för fullt just nu. Den blir lite mer rakt-på-sak igen.

   Svara
   • Tjock och märklig låter oerhört spännande, ser verkligen fram emot att få läsa den. Kul att höra att arbetet med fjärde boken redan är i full gång, hoppas att allt flyter på bättre efter inlämning där så vi inte behöver vänta så länge 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.