En bokbästisefterlysning

Ibland när jag blir riktigt stressad slår det liksom stopp i huvudet på mig och så känns det nu. I och för sig är tempot just nu klart hanterbart men det som oroar mig är några veckor som ligger en bit fram i planeringen. Osmart att ta ut stressen i förväg men sån är jag uppenbarligen, lösningen är troligen planering, djupandning och förnuftiga inre monologer 😉 Ett problem som dock är reelt redan nu är i högsta grad läsrelaterat (det här är ju trots allt en bokblogg). Jag läste ut Tana Frenchs Till skogs i förrgår och nu står jag och stampar på stället litegrann och vet inte vad jag ska ta mig an härnäst. Visst har jag en del böcker som ligger och väntar på min uppmärksamhet men jag skulle behöva läsa något riktigt, riktigt bra. En sån där längtansbok som kan få mig att släppa stressen för alla mina jobb och tentor och bara sjunka in i det fiktiva. Det här är inte första gången jag ber (senast var det Bokbabbel som löste upp ”vad ska jag läsa”-knuten när hon föreslog Gillian Flynns formidabla Dark Places) men snälla, tala om för mig vad jag är sugen på att läsa!

Jag fick ett finfint tips från Bia och Helena på twitter igår om att läsa Mordbyn och efter lite snabb research så var jag helt klart beredd att följa rådet men efter ännu lite mer research stod det klart att den är utlånad på biblioteket och alltså inte finns att tillgå på stört. Den finns dock bland mina biblioteksreservationer sen i morse 🙂

12 svar på ”En bokbästisefterlysning”

  • Tusen tack, det är böcker jag nog aldrig kommit på själv men ”Gods in Alabama”, som var den jag hittade på biblioteket igår, verkar väldigt lovande.

   Svara
 1. – Jenny Diskis ”Främling på tåg” eller ”Den motvillige resenären”!
  – ”Du eller aldrig” av Malin Kivelä (en av de bästa böcker jag och Ooof bok har läst, hon fick tipset av mig!).
  – Och ”The Help” måste jag hålla med om, men den kanske inte är den allra allra lättaste att sjunka in i om man är lite stressad.

  /Yours truly

  Svara
  • ”Du eller aldrig” är nu reserverad på biblioteket och en av Diski-böckerna står i hyllan här hemma och bara väntar på att bli läst. Tack för tipsen 🙂

   Svara
  • Det är så olika det där men lika problematiskt… Hoppas du också får lite lästid och läslugn snart 🙂

   Svara
 2. Men åh, känner igen den där konstiga tomma känslan när man läst ut en bok och INTE har en självklar direkt på tur… ambivalensen liksom! Ta något kort ur bokhyllan så länge i väntan på inspiration, om du inte hittar något direkt.

  Svara
  • Det är lite jobbigt när man inte kan fokusera riktigt på en (eller möjligen två, man är ju slalomläsare 😉 ). Murakami skulle jag också vilja läsa men det känns som ett för stort åtagande just nu iom att det är första delen i en serie… Hoppas Murakami får det att lossna lite för dig också.

   Svara
 3. Lite sent, men jag tror att du skulle gilla Justin Evans ”The White Devil”. Brittisk internatskola, riktigt otäcka spökerier, Lord Byron och en riktigt skarp intrig!

  Svara
  • Det är aldrig för sent för bra boktips 🙂 Det här låter ju dessutom väldigt, väldigt spännande (med alla de rätta ingredienserna)…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.