21 april 2024

Hemmadag

Att gå från att plugga hemifrån fem dagar i veckan till att jobba bortifrån fem dagar i veckan (+ heltidsplugg hur nu det går till) har varit rätt så chockartat. Missförstå mig rätt – jag gillar att jobba, jag skulle gärna jobba ännu mer och jag har väldigt roliga arbetsuppgifter på de arbetsplatser jag befinner mig för tillfället. Men, omställningen (och den personlighetsklyvning som följer på tre universitetskurser med sluttentor + tre olika arbetsplatser) har gjort mig sjukt trött. Därför bestämde jag mig för att idag ska få vara en jobba hemma-dag. Inga studenter krävde min närvaro på universitetet och alltså kan jag sitta hemma och handleda på distans, och skriva klart en hemtenta, och läsa lite inför den sista tentan, och njuta av att katten är mitt enda sällskap… Det är alldeles, alldeles underbart! Dessutom får jag chansen att sitta vid farmors mors fina gamla skrivbord som jag ärvde för över tio år sen men som först nu fått sin ståndsmässiga plats vid fönstret i sovrummet. På bilden ser ni min nya hemarbetsplats, lägg särskilt märke till det snygga Tower of London-bokmärket som jag inte vågat använda än, det pryder sin plats på skrivbordet i alla fall 😉 Och så katten förstås, jag har förstått att man som bokbloggare bör exponera sin katt emellanåt – så, låt mig presentera världens bästa plugg- och arbetskompis!

12 tankar på “Hemmadag

  1. Jag är oerhört imponerad av att du lyckades se att den där hårhögen faktiskt är en perser 😉 Men underbar är hon 🙂

 1. Har levt med perser i trettio år, både äkta och ”halvor”. 🙂 Och din är extremt lik en enögd Mojje jag kände för några år sedan. Gick liksom inte att missa.

  1. Jag förstår verkligen att man kan fastna för perserkatter och bli fast i 30 år, det enda negativa är att de måste pälsvårdas och i övrigt är allt bara väldigt positivt.

  1. Jag trodde inte heller att det fanns plats men efter ordentligt mätande släpade vi i alla fall upp åbäket. Är mycket nöjd 🙂

  1. Definitivt! Vår katt har faktiskt fått ett publikt erkännande som inspirerande sällskap iom att både min man och jag har tackat henne i våra avhandlingsförord, äras den som äras bör 😉

 2. Jag är av den bestämda åsikten att katter alltid bör exponeras så mycket som möjligt, oavsett om man är bokbloggare eller ej. 🙂
  Väldigt mysig hemarbetsplats! Jag känner ett plötsligt behov av att städa upp min egen, just nu är den så stökig att jag hellre sitter ute i vardagsrummet…

  1. Vår arbetsplats ser såhär fin ut eftersom vi gjorde i ordning den förra helgen, om någon vecka har säkert jag också flytt ut i vardagsrummet är jag rädd 😉 Men jag ska försöka vara duktig och hålla efter ett litet tag till i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.