Uppdatering av den ultimata listan

Maj månad är ju snart slut (hur nu det gick till) och man kan på riktigt börja säga att det är sommar… Läsmånaden maj har varit bra men lite upphackad eftersom jag fick en massa jobb helt plötsligt. Bäst var en roman av Kristine Falkenland, en e-bok av John Ajvide Lindkvist och så en av de böcker jag läst av Cormac McCarthy under månaden (vilka böcker det rör sig om kan ses i listan nedan). Och ja, det är helt ok att sammanfatta redan nu för jag kommer rimligen inte hinna läsa ut någon mer bok på den här sidan månadsskiftet.

Nu bestämmer jag också att det är dags för en uppdatering av den ultimata årsbästalistan (jag kan nog inte nog poängtera hur mycket jag gillar att lista saker). Jag har två månader att redovisa för och trots att melodifestivalen väl är hopplöst ute för tillfället så fortsätter jag med dess upplägg med final och andrachansen-bidrag.

Redan i Final

Dark Places av Gillian Flynn (Januari)

Kattöga av Margaret Atwood (Februari)

Extremely Load and Incredibly Close av Jonathan Safran Foer (Mars)

Different Seasons av Stephen King (april)

Själens begär av Christine Falkenland (maj)

De får en andra chans

Pretty Monsters av Kelly Link (Januari)

Darling River av Sara Stridsberg (Januari)

Fortfarande Alice av Lisa Genova (Februari)

Den drunknade av Therese Bohman (Februari)

Mot ljuset av Elin Boardy (Mars)

Agnes Cecilia – en sällsam historia av Maria Gripe (Mars)

I det förflutna av Kate Morton (april)

Cirkeln av Sara Bergmark Elfgren & Mats Standberg (april)

Tjärven av John Ajvide Lindqvist (maj)

Vägen av Cormac McCarthy (maj)

Det allra bästa med att fixa med den här listan är att jag får tillfälle att inse hur mycket bra böcker jag läser. Av de snart 60 böcker jag läst i år skulle nästan hälften (nästan alltså) kunna ta en rättvis plats på den här listan. Snacka om lyx, all denna fantastiska läsning…

4 svar på ”Uppdatering av den ultimata listan”

 1. Det här är intressant. Jag har läst hälften av de här böckerna, och de jag läst skulle jag nog rangordna lite annorlunda (skulle t ex definitivt lyfta upp Vägen på bekostnad av Incredibly close, och Agnes Cecilia skulle nog putta ner Kattöga). Men det intressanta är ju härmed de böcker du lyfter fram som jag INTE läst. Skriver nog upp några av dem 😉

  Svara
  • Intressant minsann! Nu läste jag dem ju iofs inte under samma månad de du nämner utan det skulle i såfall vara Agnes Cecilia som knuffade ner Incredibly close, om man nu ska hålla på reglerna, och det ska man ju alltid 😉 Men skämt å sido, för mig ligger Safran Foer-boken ohotad där den ligger och Vägen trivs rätt bra där den hamnade 😉 Det är kul det där med hur man värderar böcker och läsupplevelser, det är en av anledningarna till att jag gillar den här listan – jag får fundera lite kring vad jag känner när jag läst en bok och sedan relatera det till vad jag känner inför den några månader senare. Ett sant boknördsnöje 😉

   Svara
 2. Vägen alltså. Jag måste ge den en ny chans. Tyckte bara att den var seg och tråkig och gav upp efter 50 sidor eller så. I sommar kanske, en dag med mycket lästid.

  Svara
  • Jag har börjat på den hur många gånger som helst och hade svårt att läsa klart den också. Egentligen tror jag att den skulle tjäna på att man läste den i ett svep men vem som skulle orka det vet jag inte. Min relation till den är väldigt kluven för jag tycker att den är seg, monoton och eländes, eländes elände samtidigt som jag tycker väldigt mycket om den…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.