13 april 2024

Gammalt bokbloggarordspråk*:

”Den som i förtid uppdaterar sin ultimata årslista ”straffar” bokgudarna direkt”

Jag var ju lite kaxig där förra veckan och sammanfattade maj och uppdaterade den ultimata listan i förväg eftersom jag var så säker på att jag inte skulle hinna läsa ut några fler böcker innan månadsskiftet. Denna bombsäkerhet kom på ett trevligt sätt på skam och plötsligt står jag här med ultimata-listedilemman de luxe. Den senast utlästa boken är Christoffer Carlssons smått fantastiska Den enögda kaninen som naturligtvis måste få en plats på listan. Men ska då Själens begär, Tjärven eller Vägen plockas bort? A dessa lyxproblem! Älskar min lästur just nu! Dilemmat får vänta på lösning tills nästa gång det är dags att rapportera, dvs framemot halvårsskiftet. Kan man skjuta problemen framför sig så ska man gärna göra det har jag hört 😉

* Linda på enligt o lanserade igår ett annat viktigt bokbloggarordspråk som väl i det närmaste fått tyngden av ett budord i vissa kretsar (=mina kretsar): ”En bok bör aldrig köpas ensam”. Det är ju bara att skriva under på, och det finns en uppsjö av goda argument: sammanslagen frakt=penningvinst (att de flesta nätbokhandlar har gratisfrakt nu förtiden är helt irrelevant i det här sammanhanget), tidsvinst, sällskap (för boken alltså) och ökad valfrihet när man ska välja vilken av dem som ska läsas först. Bara fördelar alltså. Amen till det helt enkelt!

11 tankar på “Gammalt bokbloggarordspråk*:

    1. Det är svårt varje månad men just maj har varit synnerligen fullproppad med bra läsning.

  1. Men gud, vilka bra ordspråk! Och vilken rolig idé! Måste dock erkänna att jag igår för förstås gången på väldigt länge köpte en mycket ensam bok. Hade INGET att läsa så gick in på Ica och köpte Elly Groffith för hutlösa pengar för att stilla mitt begär och slippa dö av tristess och ångest på tandläkarmottagningen o bussen hem. I väntrummet hos tandläkaren kanske ska tilläggas. Läste INTE medan de lagade mina hål..

    1. Kanske är det så att man kan köpa en ensam bok om den kostar lika mycket som två i vanliga fall brukar göra 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.