Tio ordspråk att leva efter

Det finns alltid en god anledning till att köpa en bok.

Det är ett ordspråk som vi alla lever efter. Ett bra, gammalt klassiskt bokbloggarordspråk.

Efter att både Linda och jag publicerade varsitt annat bokbloggarordspråk föddes idén att gemensamt publicera några fler.

Första delen av våra gemensamma ansträngningar kunde ni se igår då våra tio bokbloggarbudord publicerades. Nu bjuder vi alltså på tio ordspråk att leva efter.

En bok ska aldrig resa ensam och böcker ska därför beställas och köpas i grupp.

Vi ska visserligen vara snälla mot våra plånböcker, men det är ändå viktigt att tänka på böckernas hälsa och välmående. Tänk att behöva ligga ensam i ett paket i flera dagar utan sällskap. Det ska ingen bok behöva uthärda.

Bättre en bok i handväskan än en tjugo på biblioteket.

Det säger ju sig själv att det är livsfarligt att gå hemifrån utan en bok. Vad ska du då göra om du får en minut över? Minst en ska finnas i handväskan, på biblioteket gör de ju ingen nytta.

En full kundvagn är till för att beställas.

Tack gode gud för kundvagnar som kommer ihåg de böcker som klickats i. Måste vara bästa uppfinningen sedan pocketfodralet. När kundvagnen är full (tänk på att det är en vagn, ingen korg) ska innehållet självklart klickas hem.

I krig och på bokrean är allt tillåtet.

Om det där sista exemplaret av din favoritbok ska bli ditt är det alltså bara att satsa allt. Möjligen gäller detsamma även på Bokmässan.

Varje resa inleds med en god bok.

Läsningen i sig innebär en resa, men även en fysisk, reell resa blir bättre i sällskap av en bok. Onödigt påpekande kan tyckas. Det är ju självklart.

Det finns inga dåliga böcker bara dåligt med lästid.

Och jo, det kanske finns dåliga böcker, men de flesta böcker blir bra bara tiden för dem finns. Att låta en bokbloggare få sin lästid är således av högsta vikt.

Ett bokpaket kommer sällan ensamt.

Kommentar överflödig.

Den som är flitig bibliotekslånare behöver inget gymkort.

Bokbloggarnas närstående skulle kanske säga att detta är en typisk variant av ”inget ont som inte har något gott med sig” då bokhögarna hotar att ta över huset. Bokbloggarna själva skulle aldrig kalla en tygpåse full med böcker för något ont.

En brevbärare med en bokbloggare i sitt distrikt behöver inte heller något gym.

Alla brevbärare i våra distrikt borde alltså jubla varje gång han eller hon får lyfta ett paket i lådan.

Och så slutligen Helenas favorit (vampyrer kan med fördel ersättas med valfritt favoritinnehåll):

Det finns inget litterärt som inte kan bli bättre med några vampyrer.

Det här inlägget är ett samarbete mellan Fiktiviteter och Enligt O. Del ett publicerades igår och går att läsa hos mig och hos Enligt O.

7 svar på ”Tio ordspråk att leva efter”

 1. Haha, min brevbärare behöver definitivt inget gym! Jag undrar ibland om han eller hon älskar eller hatar mig?

  Och den om att ha en bok i handväskan, så sant så sant! Tänk då gånger man har drabbats av tristess samtidigt som man har en bok som bara ligger hemma och väntar på en. Sånt slöseri! Det bara får inte hända!

  😉

  Svara
  • Det där med att glömma boken hemma är förhoppningsvis ett misstag man gör bara en gång, eller i alla fall med väldigt långa mellanrum… Och jag funderar faktiskt ibland över vad brevbäraren tycker om mig och alla mina sjukliga mängder med paket, man vill nog inte veta 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.