Saliga äro de som planerar…

… så lyder ju ett av de bokbloggsbudord som jag och Enligt O delgav världen i helgen. Det här inlägget vill på intet sätt undergräva den auktoritet som byggts upp eller ifrågasätta budordet i fråga. Men, det kan kanske bli lite för mycket av det goda ibland. Som med sommarläsplaneringen. Jag har gått med en gnagande känsla de senaste dagarna om att det är något som inte stämmer. Andra börjar så smått publicera listor över sådant de planerar att läsa under sommaren men jag har inte orkat producera någon än. Så jag inventerade bloggen och mitt (just nu relativt obefintliga) minne och plockade fram en hög med böcker som jag under våren vid något tillfälle sagt, skrivit eller antecknat som sommarläsning. Bilden visar ett urval.

Ett urval alltså (böcker som nyligen beställts eller som står på reservationslistan på biblioteket saknas exempelvis av förklarliga skäl)… Och jag ska jobba hela sommaren. Och umgås med mina barn. Och förhoppningsvis åka till Nora på Maria Lang-spaning (med alla omläsningar som det borde föregås av). Och måla huset. Och… Behöver jag säga att jag nu har grava problem när det gäller utsorteringen av sådant som jag verkligen tror att jag kan hinna med under dessa fattiga månader?

Hur har ni det med läsplaneringen – är den lika överambitiös som min eller har ni nått en mer överkomlig nivå? Förslag på prioritering mottages också tacksamt (Och, ja Maria nu är det verkligen dags för mig att läsa Fforde 😉 ).

27 svar på ”Saliga äro de som planerar…”

 1. Överambitiös är ordet! 🙂 Har inte vågat lägga dem på hög utan har dem utspridda på olika ställen i lägenheten. I juni är jag lite ”räddad” av min egen plan att bara läsa på engelska, det sorterar ut en del, men sen när semestern börjar i juli så vete katten hur det ska gå…

  Svara
 2. Hahaha, jag planerar inte någonting. Klart jag har massor med böcker som jag tänkt ”den läser jag i sommar” om, men jag känner mig själv för väl för att ens försöka göra någon plan. Håller mig aldrig till dem ändå.=)

  Svara
  • Det gör ju inte jag heller, håller mig till ”planen” alltså – blir spännande att se hur många i den där högen som är olästa efter sommaren 😉

   Svara
 3. Just det budordet är rätt kört här för eventuella planer brukar gå om intet..
  Tycker att du ska satsa på Fforde o Harris o ta resten som det kommer.

  Svara
 4. Det enda jag planerar är att jag ska läsa massor!!! Boklistan skulle bli så lång att jag inte har vågat skriva ner den ännu… Umgås med barnen, hålla hushållet i skápligt skick och jobba är allt sådant som tar bort av min lästid. Missförstå mig inte, jag umgås gärna med barnen- på senaste tid har vi börjat sitta och läsa tillsammans, alla tre var sin bok! (Hoppas kunna överföra lite influenser…)

  Svara
 5. Jag har så många böcker liggande hemma att jag börjar bli stressad och då är det högt vatten ty läsning är en av de få saker som aldrig stressar mig. Jag har ju tänkt att läsa lite av mina olästa memoarer och biografier i sommar. Vi får se. Jag läser aldrig det jag planerar, eller i alla fall sällan mer än väl valda delar.

  Svara
  • Så är det för mig också – om vi räknar bort kursböcker så läser jag i princip aldrig det jag planerat att läsa…

   Svara
 6. Jag tycker det är ett fint torn, men jag kan aldrig planera vad jag ska läsa eller i vilken ordning mer än att jag ”ska läsa” det som står på att läsa-listan. Dvs något av det i någon ordning, med förbehåll för att böcker även kommer läggas till stup i kvarten.

  Läslista bah. Att läsas… någon gång. Kanske nu. Kanske sen. När humöret är det rätta och planeterna står i rätt förhållande till varandra samt boken passar i veckans väska.

  Svara
  • Det låter som en sund filosofi och det är väl egentligen den jag håller mig till också. Jag samlar böcker på hög (uppenbarligen) och sen får man liksom se när de passar in.

   Svara
 7. Andra semesterveckan då? Nä, det är bra med ett stort urval beroende på dagsform 🙂
  Mycket fina budord ni hade förresten!

  Svara
  • 🙂 Det är bra med urval, ska bli spännande att se vad jag läser till slut… Tack, kul att du gillade våra budord 🙂

   Svara
 8. Åh, vilken finfin bokhög! Blir helt varm i hjärtat av att se Det där. Idealisk sommarläsning (men sjukt läskig, på ett sätt som skapar men för livet – se detta som en varning!).

  Jag är också överambitiös, men det är en del av charmen med sommarläsningsplaner, tycker jag.

  Svara
  • Det ska jag ge mig på snart nu när det lugnat ner sig på plugg och undervisningsfronten. Jag tänker mig att jag inte ska läsa den rakt igenom utan ha andra böcker vid sidan av för att mildra risken för permanenta men. Och så bara läsning innan mörkret faller, och inga nöjesfältsbesök på några år… Kanske kan det gå bra då?

   Svara
   • Ja, bara du ser till att hålla dig borta från clowner. Mina döttrar är just nu och tittar på Clownen Manne med dagmamman, får rysningar bara jag tänker på det. *Kingskadad för livet*

    Svara
 9. Härlig hög! Jag har också börjar på en som fördubblades i veckan när jag träffade min syster och fick en bunt på lån från henne. Överambitiös? Absolut – speciellt med två små barn.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.