16 april 2024

Jag är ju inte bara passionerad bokläsare…

… jag är ju författare också. Eller, jag har gett ut en bok i alla fall. Förvisso en facklitterär och förvisso en avhandling men lik förbaskat så är det en bok som jag har tråcklat ihop. Ni som följde Fiktiviteter i höstas fick ta del av mina vedermödor med att färdigställa skiten. Jag kan säga att det inte går en dag utan att jag celebrerar det faktum att jag aldrig mer behöver ha en avhandlingsdeadline över mig och att jag aldrig, aldrig mer behöver förbereda mig för en disputation (ångesten, ångesten I tell you…). Men i alla fall, trots dessa frihetskänslor och trots att jag är väldigt glad att ha släppt den där boken och hela processen så bryr jag mig ju om den fortfarande. Någon bestseller har det väl inte blivit men avhandlingar blir ju sällan det av någon anledning… I denna försäljningsmisär känns det tryggt att få känna släktskap med stora författare som John Ajvide Lindqvist som enligt gårdagens DN bara sålt runt 300 ex av Tjärven (ändra gärna på det förresten, den är väl värd sina 80 kronor!), själv har jag sålt 3… Jag hyser fortfarande förhoppningar om att adlibris sålt någon till eftersom de har ett eget lager som jag inte har insyn i 😉 Igår använde jag dessutom en stund av den stillatående tid som kan uppstå på ett oventilerat och folktomt bibliotek till att kolla på Libris hur det står till med de böcker som finns på biblioteken. Och ser man på – i Örebro är den minsann utlånad, och våldsamt försenad. Det värmer ett ”jag vill sprida min avhandlings”-fruset hjärta att tänka på den stackars uppsatsskrivare som hänger sig kvar vid den där boken för allt vad tygen håller. Jag är beredd att kliva in och betala förseningsavgiften som med all säkerhet kommer bli ganska betydande, bara för att 😉

10 tankar på “Jag är ju inte bara passionerad bokläsare…

  1. Detta har jag missat helt och hållet, din avhandling. Så oerhört intressant och kan man skriva fashinerande, trots det hemska ämnet. Din bok ligger nu på min önskelista på capris.no. och den kommer jag att köpa så fort mitt bokköpsstopp är hävt.

    1. Men tack, så glad jag blir 🙂 Jag tycker ju förstås själv att det är ett fascinerande ämne och jag hoppas att jag har lyckats skrildra hur intressant det är (och min ambition var att få det så lite akademiskt insnärjt som möjligt).

  2. Åh, vilken lycka att veta att någon sitter och tjyvhåller på just den där boken man slet så överdj-itg med.=) Någon liten student som skriver uppsats och hoppas bli färdig till sommaren och har ångest över att inte ha lämnat tillbaka de där böckerna som han/hon själv säkert är övertygad om att någon när som helst kommer att ställa sig i kö på.

  3. Helena! Jag ska läsa din avhandling om ett ämne som verkligen intresserar mig. (Jo, jag har en barnamörderska i släkten och gick igenom alla rättegångsprotokoll en gång i tiden- en sorglig historia – mest för den arma kvinnan). Jag beställer din bok från AdLibris idag – och jag tycker att du valt ett mycket viktigt ämne för din avhandling. Det kan inte skrivas nog om dessa kvinnor. Lycka till med boken säger jag och mera ljus på den också hoppas jag!!!

    1. Tack snälla, som jag skrev hos dig så hoppas jag att du kommer att gilla boken. Och det är ett viktigt ämne, helt klart!

    1. Till dess fördel kan sägas att den inte är avhandlingslång utan mer hanterbar på ca 150 sidor+bilaga osv 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.