16 april 2024

Hurra för den fiktiva tvåårsdagen

Häpnadsväckande nog så har Fiktiviteter passerat tvåårsstrecket. Det är alltså två år och några dagar sen jag skrev det allra första inlägget här. Eftersom vi pysslar med påhitt här så tycker jag att vi firar det nu istället för på den riktigt riktiga bemärkelsedagen (och det är naturligtvis inte för att jag glömde eller så…). Hur känns det då att ha skrivit om Fiktiviteter i två år? Konstigt att tiden gått så fort men också väldigt, väldigt bra. Det tar ett tag att hitta tonen och stilen och orden och att hitta fram till sina läsare. Jag tycker nog att jag gör det nu, i alla fall emellanåt (i alla fall om vi lyckas bortse från att jag för tillfället fortfarande är lite semestersvamlig i huvudet).

Det har varit två år fyllda av litteratursamtal, Buffybeundrande och stora läsupplevelser. Det har varit upp och ner med mitt arbetsliv (arbetslöshet, disputation, timvikariat osv) men med bloggen känns det alltid kul, och när det inte gör det tar jag paus 🙂 När det gäller den närmaste framtiden så har jag en del bubblande planer, bland annat planerar jag en liten Buffy/Joss Whedon-vecka framåt hösten som jag hoppas att alla ni andra Whedonfantaster ska hjälpa mig med – mer om det snart.

Som vanligt vill jag fira med att dela med mig av bokfavoriter. Ifjol lottade jag ut en av det årets största läsupplevelser, Wolf Hall. I år när vi fyller två – jag och fiktiviteterna – så måste jag naturligtvis lotta ut två böcker. Två bra böcker. Riktigt bra. När jag gick igenom årets läsning såhär långt så fastnade jag för Stephen Kings Different Seasons och Andrea Maria Schenkels Mordbyn. Det är två oerhört fina böcker som dock hamnat lite utanför strålkastarljuset.

För att vara med i utlottningen så behöver du lämna en kommentar till det här inlägget, extra glad blir jag om du samtidigt ger mig ett tips på hur jag kan göra bloggen ännu bättre – vad vill du ha mer eller mindre av? Har du konkreta idéer om inlägg jag borde skriva? Allt uppskattas! Skriv också vilken av böckerna du vill vinna (det går att vara med i båda utlottningarna samtidigt). Utlottningen är öppen fram till midnatt den 17 augusti.

Så grattis till mig som ser fram emot att få säga grattis till två synnerligt lyckligt lottade läsare om en vecka 🙂

28 tankar på “Hurra för den fiktiva tvåårsdagen

 1. Jag skulle vilja vinna Mordbyn. Låter som en bra en! Din blogg är alldeles utmärkt som den är, vet inte vad man skulle vilja förändra. Fortsätt du i samma stil!

 2. Grattis på födelsdagen till din blogg!

  Mordbyn har jag läst den var väldigt bra. King…nja. så jag skickar bara gratulationer denna gång!!!

 3. Hipp hurra för födelsedagsbarnet! Din blogg är grejt, har inga tips på förbättringar. Hoppas du fortsätter skriva inlägg i många år till!
  Ps. Vill bara gratta inte vinna…

 4. Hurra, hurra! Tänk att det är två år, vad tiden går. Alltid trevligt att kika in här, trots alla vampyrer. Jag har ju aldrig läst någon bok av King (hrm, vågar jag erkänna det) och har knappast förberett mig för den tyskspråkiga mässan, så en vinst av något slag vore trevlig!

 5. Grattis till en ny funnen favorit blogg!
  Har tyvärr inga tips på hur bloggen kan bli bättre, men jag har ett lästips; Bibliotekspolisen av S. King finns i samlingen Mardrömmar. Skulle väldigt gärna höra vad du tycker om den.

  Som fattig BoI-student och mamma skulle jag uppskatta King boken som vinst!

  1. Jag har införskaffat Mardrömmar enkom för Bibliotekspolisens skull så läsning och kommentarer kommer 😉

 6. Grattis! Hoppas du firar med riktigt god tårta. (Alla skäl att äta tårta är bra skäl som bekant.) Vill absolut vara med i utlottningen av någon av böckerna och försöker komma på bra tips på förnyelse av bloggen men det är svårt.

  Jag tampas själv med samma fråga just nu och har upptäckt att jag gillar plustips. Alltså av typen: ”Om du gillade den här så gillar du nog också…” fast utifrån den som bloggar naturligtvis.

  Annars är det svårt att hitta sätt att förnya sig på tycker jag. Så keep up the good work.

 7. Grattis 🙂
  Tycker bloggen redan är kanonbra och blir alltid lika glad när ett nytt inlägg dyker upp i mitt Bloglovin flöde.
  Som allätare vill jag gärna vara med i båda utlottningarna, har inte läst någon av böckerna:-)
  Ha det bra!

 8. Grattis i efterskott!
  Jag har inte läst din blogg så långe men än så tycker jag att du bara ska fortsätta som du gör!

  Jag skulle vilja vinna Mordbyn 🙂

 9. Jag funderade på om du skulle kunna starta en liten bokklubb som läser samma bok, och sedan lägga ut allas recensioner på den. Skulle kunna bli intressant.

  Känner mig dragen till Mordbyn…:)

 10. Hipp hipp hurra! Må det bli flera år till 🙂 Du har verkligen en egen stil och man vet vad man får när man klickar sig in hit.

  Jag har läst kingen men är gärna med i utlottningen av Mordbyn.

 11. Grattis till 2-årsdagen 🙂
  Jag gillar Stephen King och är sugen på att läsa lite mer Stephen King igen, var faktiskt ett par år sedan, så jag tar gärna den boken om jag skulle ha turen att vinna

 12. Kings bok är jag riktigt sugen på att läsa eftersom jag är en stor King-fantast sedan länge tillbaka. Just den här har jag faktiskt inte i samlingen så att vinna den vore en stor grej.

  Ang tips om bloggen vet jag inte vad jag ska säga annat än fortsätt i samma stil, din blogg är en av de bokbloggar jag gillar mest – mycket för att jag gillar samma slags böcker förståss men oxå för din lediga stil och hopp mellan genrer.

 13. Grattis!

  Jag skulle också vilja ha nån typ av bokklubb/bokcirkel som någon här ovanför skrivit. I övrigt uppskattar jag din blogg mycket!

  Och jag är gärna med i utlottningen av båda böckerna – har inte läst någon av dem…

 14. Tusen tack för alla värmande och fina ord, de lyste verkligen upp den gråregniga gårdagen 🙂 Tack också för tips och idéer som jag tar till mig och ruvar lite på innan jag försöker realisera dem på något sätt. Kul att så många vill vinna dessa fantastiska böcker också. Lottdragningen sker om en vecka…

 15. Grattis 🙂

  Buffy/Whedon-vecka låter skoj, det ser jag fram emot. Tycker bloggen är bra som den är, kan inte komma på att det är något jag saknar. Och jag skulle vilja vinna Different seasons

 16. Grattis! Och det är mycket viktigt att bara ta paus om lusten försvinner, inga fler bokbloggar får raderas för då blir jag så besviken. men det verkar då inte vara nån risk med dig, heja dig!

 17. Grattis till 2 år som blogg 🙂 Gillar dina boktips och blir inspirerad, skulle bara behöva mer tid att läsa allt. Låter spännande med Buffy/Whedon-vecka, jag och dottern på 9 har precis börjat titta på Buffy från början så jag är inne i det nu 🙂

  PS Köpte just Sommardåd och Vinterverk på loppis så jag är mest intresserad av Mordbyn.

 18. Grattis! Jag är gärna med i båda. Om jag skulle vinna så spelar det ingen roll vilken av de jag skulle vinna!

 19. Stort grattis och hurra! 🙂
  Förra årets fiktiva födelsedag minns jag mycket väl, då jag blev den lyckliga vinnaren av fantastiska Wolf Hall. Så därför är jag självklart med i år igen (om Kingen såklart!).

 20. Grattis på bemärkelsedagen!
  Har varit sugen på Mordbyn ett tag men tvekat. Då du förra gången lottade ut Wolf Hall får jag upp hopp igen om Mordbyn. Dina älsklingar i marginalen träffar inte alla mina heartstrings men många.
  Tips om förbättring på en redan fin blogg vågar jag mig inte på då min egen blogg är för tillfället något sporadisk och vilar mycket på dagsform. Kan istället därför bara igen gratulera och hoppas att läsarskaran blir större med åren så fler få ta del av dina boktips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.