Lystring Whedonfantaster!

Jag har flaggat lite smått för att jag har planer på någon form av Buffyutmaning såhär framåt hösten. Detta beror naturligtvis på att jag nu, snart ett år efter senaste omtittningen av serien drabbats av svår abstinens. Förvisso har jag sedan den sista säsongens sista avsnitt åter placerades i dvd-boxen sett och sett om Firefly, älskat den och förbannat mörkrets krafter som lade ner den serien (också) alldeles för tidigt (att jag sen också gjort märkliga saker som att se hela första säsongen av Castle bara för att Whedonbekantingen Nathan Fillion spelar huvudrollen kanske vi ska tala tyst om, men det är faktiskt en ok serie och tilltaget visar kanske på hur svår abstinensen är). Men det räcker inte, det behövs något mer för att stilla min frustration…

Jag tänker mig en temahelg, en sorts maraton där alla Whedonfantaster som vill kan delta. Formen är inte så fast ännu eftersom jag inte vet hur många, om ens någon, som vill vara med. Det här är vad jag tänkt:

Whedonhelgen äger rum första helgen i september (3-4/9).

Den som vill vara med skickar ett mail till mig (fiktivahelena[at]gmail.com) och berättar det senast söndagen den 28 augusti, berätta gärna vad du vill skriva om om du vet det redan nu så blir det lättare för mig att planera (men du behöver alltså inte maila någon skriven text utan bara tala om att du vill vara med).

Det är fritt fram att skriva om vad man vill så länge det kan relateras till Joss Whedon och hans skapelser: ett Buffyavsnitt, en favoritkaraktär i Dollhouse, ett tema i Toy story-filmen som Whedon skrev manus till, en recension av sången i Dr Horrible´s Sing-Along blog, en analys av språket i Firefly/Serenity… Anything goes helt enkelt.

Den som vill vara med anmäler sig alltså till mig, skriver sin/sina texter och publicerar sedan dessa på sin egen blogg* på anvisad dag (jag tänker att jag efter den 28 när jag emottagit stora mängder anmälningar ska göra en grov plan över vem som ska publicera när så att inte allt fint kommer samtidigt). Skriv gärna om Whedonhelgen på er egen blogg redan nu så att också de fantaster som inte besöker Fiktiviteter får nys om den och kan anmäla sig.

Fiktiviteter kommer alltså att fungera som en sambandscentral för landets samlade Whedonentusiasm under en kort tid (ett hedersuppdrag som jag med glädje lägger på mig själv 😉 ). Jag kommer naturligtvis att blogga själv under Whedonhelgen men det är också här som länkar till alla inlägg och alla deltagande bloggar kommer att finnas så att man lätt kan navigera runt och se vad som skrivits under helgen.

Så ser mina tankar ut för tillfället. Hur tycker ni det låter? Vill ni vara med? Tankar och förslag emottages naturligtvis tacksamt liksom en hel hoper anmälningar på mailen.

* Har du ingen egen blogg men gärna vill vara med och skriva något så kan vi ordna det i form av ett gästinlägg här på Fiktiviteter, maila mig så pratar vi ihop oss om det praktiska 🙂

21 svar på ”Lystring Whedonfantaster!”

 1. Har ingen aning om vad jag ska skriva om, men detta missar jag inte! Funderar lite och återkommer.

  Har precis fått pojkvännen att börja se Firefly och jag tror att han (efter två avsnitt) redan är rejält fast. Han hånar gärna Buffy, men jag ska nog få honom beroende av det också. 🙂

  Svara
  • Jag lyckades övertyga min Buffyskeptiska man om den seriens storhet genom att helt enkelt tvinga honom igenom de första säsongerna (som ju är fläckvis briljanta men inte så jämna) och sen var han fast. Sen blev det Firefly av bara farten 🙂 Din pojkvän kommer säkert vara mottaglig för Buffy också snart 😉

   Kul att du vill vara med, funderar själv som bäst på vad jag ska skriva…

   Svara
  • Du är väl med och skriver? Och om du inte vill det kommer det ju förhoppningsvis bli en hel del att läsa i alla fall 🙂

   Svara
 2. Jag som precis tänkt kolla om hela Buffy, har saknat det så, men har sparat mig några år så att det känns mer nytt =) och 4 september är min födelsedag så skulle ju vara toppen.

  Men vet inte om jag kommer ha tid. Är nollning som drar igång och kommer vara uppbokad till max men om jag hinner! Då vill jag verkligen!

  Svara
  • Hoppas du hinner! Hör av dig om du tror att du kan klämma in det i allt det andra, anmälan är förstås inte bindande så blir det sen inget inlägg så är ingen skada skedd. Hur som helst så blir det säkert en hel del Whedonskt att läsa när nollningen är förbi 🙂 Å, vad jag är avundsjuk på dig förresten som har hela serien att se fram emot (igen)…

   Svara
 3. Vilken härlig idé! Det är så skönt i bokbloggosfären, när några är trötta och stillsamma är andra energiska och fulla av spännande påhitt. Det ska bli kul att läsa.

  Svara
 4. Låter kul 🙂 Har börjat se om Buffy från början med barnen. Intressant att se saker för första gången igen genom deras ögon 🙂 Får se om jag vågar skriva något, eller så kan jag kanske låta barnen skriva 😉

  Svara
  • Kul att du vill vara med! Är aningens avundsjuk på din Buffytittning… Jag hör av mig i början av nästa vecka med mer info när jag vet hur många vi blir.

   Svara
 5. Huh, varför har jag inte följt din blogg tidigare? :O Ska definitivt följa den nu, verkar ju awesome 🙂 Och vill självklart vara med under denna helg! Underbar idé 🙂

  Svara
 6. Jag är så ledsen att jag missade sista anmälningsdatum (såg inlägget först idag). Avgudar allt som Joss Whedon gör (som jag ska gå och se The Avengers när den kommer!), men får iaf massa bra att läsa de kommande veckorna 🙂

  Svara
  • Det är inte alls omöjligt att det blir något nytt liknande, du får läsa runt på bloggarna som var med så länge 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.