Ali Smith någon?

Kära fränder,

jag har en längre tid haft en bok (Jag är allt du drömt) av Ali Smith stående i bokhyllan. Jag köpte den för 5 kronor på någon form av loppis för att jag tyckte att den var snygg (det är ju mestadels därför man köper böcker…). Nu har jag börjat undra om det kanske var ett rätt bra inköp sen Ali Smiths namn verkar dyka upp både här och där. Så hjälp mig lite här, vilka av er har läst något av henne? Vad? Gillade ni?

Tacksam för svar,

förvirrad impulsshoppare

11 svar på ”Ali Smith någon?”

 1. Jag tycker hemskt mycket om det jag läst av Ali Smith – Girl Meets Boy t ex, en pärla i det lilla formatet och en del av mytprojektet där t ex Margaret Atwood varit delaktig – men just Jag ät allt du drömt har jag faktiskt inte läst. Borde, dock, för det jag läst av Smith har varit fantastiskt. Hon är väldigt speciell: lekfull, oerhört stilmedveten. Med andra ord har du gjort ett fynd!

  Svara
  • Det tycker jag, iom att vi båda har den och eftersom det verkar som att man behöver lite stöd vid läsningen av den så vore det ju perfekt att göra ett försök tillsammans

   Svara
 2. Hm, den allmänna meningen verkar vara att man ska läsa den om flickan och pojken men att jag är allt… är sådär… Det slutar säkert med att jag läser båda för att kolla om ni har rätt? Någon som vet om hon skrivit fler romaner?

  Svara
 3. Den är jättebra!!! Jag är allt du drömt om alltså. Ja, Flicka möter pojke också för den delen. Men Jag är allt… är bättre enligt mig. Språket är underbart men speciellt. det ändrar sig efter den som berättar, liksom synvinkeln, och berättelsen växer fram och förändras vartefter pusselbitarna fylls i. Underbart.

  Svara
  • Det låter ju onekligen väldigt intressant, kul med så olika åsikter om böckerna. Jag ska nog ge den en chans i alla fall – särskilt som du är så entusiastisk 🙂

   Svara
 4. Jag tyckte mycket om den boken, och jag tyckte faktiskt ännu bättre om novellsamlingen Hotel World. Däremot tyckte jag mindre om en senare bok, The first person and other stories.

  Svara
  • Kul med ännu en försvarare och tack för tipsen om de andra böckerna, som jag inte ens visste att de existerade (måste verkligen kolla upp hennes författarskap nu).

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.