Whedonhelg: En kortfattad guide för novisen

Innan Whedonhelgen drar igång på riktigt kan det vara på sin plats med en snabbguide till det whedoneska universat – som en liten ”Whedon for dummies” kommer här en kort sammanfattning av de viktigaste verken (Vill du ha den kompletta listan rekommenderar jag denna sida):

Buffy the vampire slayer: Överjordiskt bra ungdomsserie (7 säsonger) som håller än. Inte alls så fånig som den verkar utan snarare helt genial.

Angel (serie, 5 säsonger): Av mig osedd spin off till Buffy där synnerligen irriterande vampyren Angel huserar, borde nog se den någon gång…

Firefly: Rymdwestern (serie, en säsong) när det är som bäst. Kossor, regeringsexperiment och långa haranger på kinesiska – what´s not to like?

Serenity: Långfilm som fortsätter Firefly, lika bra som serien.

Dollhouse (Serie, två säsonger): om mänskliga dockor som köps av kunder och skickas på uppdrag, känslig avsaknad av prostitutionsdiskussion men från avsnitt 1:6 helt glimrande genom första säsongen. Andra säsongen känns något forcerad men är klart sevärd.

Dr Horrible´s Sing-Along Blog: En musikal om superskurkar som mestadels utspelar sig på en tvättinrättning. Precis så knäppt som det låter.

Fyll gärna på i kommentarerna om sådant jag missat! Annars är det nog ungefär vad du behöver veta för att hänga med under helgen. Nu kör vi!

Whedonhelg: Lördag 10:00 Fiktiviteter 11:00 Butter tar ordet 12:00 Boktimmen 13:00 Beroende av böcker 14:00 Kulturdelen 15:00 Fiktiviteter 16:00 Sammanfattning av dag 1 Söndag 09:00 Fiktiviteter 10:00 Unga böcker 11:00 Bara en sida till 12:00 Any moment called now 13:00 Vildvittra 14:00 Wait a minute and think 15:00 Fiktiviteter 16:00 Sammanfattning av dag 2

11 svar på ”Whedonhelg: En kortfattad guide för novisen”

 1. Men… du har INTE sett Angel?! :O
  Jag gillar inte Angel i sig och serien är väldigt ojämn, men det är ju en Whedon-serie för sjutton! Go watch! Plus att det finns viss avsnitt som är så fantastiska att de är värda alla rynkade Angel-pannor i hela världen…

  Svara
  • Nej jag har ju inte det vilket i sig borde diskvalificera mig från att hålla i sådana här helger… Jag har första säsongen i hyllan och jag har insett under dagen att jag måste övervinna min Angelfobi och se serien, använder Spike som lockbete 🙂

   Svara
  • Men herregud! Å vad du har mycket att se fram emot 🙂 Dollhouse är bitvis bra det också men Buffy och Firefly är fenomenala… Se! Allt! Nu! 🙂 (Själv ska jag alltså med skammens rodnad på kinderna slutligen se den där Angel-serien jag inte sett än…)

   Svara
 2. Angel som är så bra… Ibland. Finns sjukt mycket som är kasst med den serien, men också mycket underbart. Som att Spike är med i sista säsongen 😉

  Svara
 3. Jag ramlade in här på bloggen av en slump i jakt på något annat, fastnade för titeln på det här inlägget, Whedongroupie som jag är, och måste bara säga att om du inte har sett Angel än, så får du absolut inte missa avsnittet Smile Time. Jag står här och garvar vid bara tanken.

  Svara
  • Jag har faktiskt börjat titta på Angel nu (ser den parallellt med en Buffy-omtittning) men har inte kommit så långt än, ser fram emot Smile time 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.