Mässpepp

Imorgon är det dags. De nya visitkorten och alla uttänkta och praktiska kläder och skodon är (snart) nerpackade. Mot Göteborg och bokmässan och några inträngda jobbmöten. Mot mingel och bubbel och räkmackor! I verklighetens kranka blekhet kommer jag inte orka allt det där jag planerat (fredagens kulinariska afton ligger till exempel risigt till eftersom jag troligen inte kommer orka hålla igång så länge pga den i och för sig avtagande men ändå mycket påtagliga lunginflammationen) och därför har jag försökt planera så lite som möjligt samtidigt som jag försöker hålla koll på sånt som är kul.

Torsdagen inleds med resa till Göteborg och ett jobbmöte klockan ett. Därefter blir det nog en kort sväng på mässgolvet och några seminarier om bibliotek, arbetsmarknad och sociala medier i biblioteksverksamhet. Mellan 17-19 blir det mingel i Sekwamontern (B09:10)  följt av hotellhäng med maken.

Fredagen inleds med ett Breakfast Bookclub-möte om Den enögda kaninen och fortsätter med en hel del seminarier om barnlitteratur och återigen om bibliotek ur olika perspektiv. 16:00 blir det releasemingel hos Pia Printz (B04:58) vilket förhoppningsvis följs av en kulinarisk afton med Damm förlag (om jag orkar alltså, annars blir det hotellmys och kanske bio)

Lördagen för med sig den stora megakrocken då jag ska på möte med mitt avhandlingsförlag samtidigt som Christine Falkenland håller seminarium, trist men sant. Tröstar mig med vampyrseminarium på eftermiddagen och bokbloggsmingel i vårt alldeles egna rum (R3) klockan 16. Kvällen är vikt åt middag med maken för att fira vår stundande tioårsdag som par och den femåriga bröllopsdagen som infaller om en månad (men som får firas när vi har chans att åka iväg på tu man hand).

Söndagen kommer jag ägna åt planlöst släntrande på mässan, utcheckning och hemfärd. Jag kommer vara trött, lycklig och alldeles, alldeles överväldigad av intryck och nya böcker jag släpat hem 🙂

Eftersom jag inte orkar släpa med mig datorn in på mässan och ännu inte kommit mig för att börja blogga via mobilen så blir det nog dåligt med direktrapporter här på bloggen. Något inlägg blir det säkert och en rejäl sammanfattning på måndag och så ska det bli UR-sändningar direkt här på bloggen också så helt utan bokmässa lämnar jag er inte.

8 svar på ”Mässpepp”

 1. Fina visitkort, och låter som en fin plan inför mässan, att inte flänga runt för mycket utan också tillåta sig att ta det lugnt! Ha så roligt, kommer att lusläsa din rapport sedan! 🙂

  Svara
  • Tråkigt att inte du kan vara med i år, men det kommer ju fler bokmässor… Jag lovar att rapportera ytterst balanserat så att du inte drabbas av allt för stor avundsjuka (en rättvis blandning av mingel och skoskav med andra ord 😉 ).

   Svara
    • Usch, det låter inte roligt – vilken tur att du inte hade planerat en bokmässeresa! Nu får du stanna hemma och krya på dig istället.

 2. Åh, men precis det här jag efterlyste inne hos mig innan idag. Vad man planerat in för måsten i alla fall, även om man inte har planerat så mycket. Tycker ändå du ser ut att ha ett ganska späckat schema. Bra att inte ha det för tajt, man vet ju aldrig hur lång tid det tar att ta sig från ett ställe till ett annat..

  Svara
  • Jag tror på att ha ett lagom löst schema, ett sånt man orkar följa men som det inte är världens katastrof om man avviker ifrån till förmån för annat kul eller vila. I vanliga fall brukar jag ha ingen plan alls men i år när jag har seminariekort kändes det som att jag måste ha lite bättre koll på läget för att inte missa något superduperkul 🙂

   Svara
 3. Ser mycket fram emot att träffas på fredagsmorgonen! Kanske att vi ses redan imorgonkväll, i Sekwas monter. Jag hoppas att jag hinner dit (jag borde det).

  Svara
  • Jag ser också mycket fram emot bokfrukosten på fredag, det finns så mycket spännande att diskutera kring boken och kaninen och allt 🙂 Hoppas du hinner till Sekwa också!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.