En gammal enkät

Ibland händer det saker också när man är sjuk och en enkät kan man ju knappast missa även om man är flera veckor efter alla andra. Så här kommer mina svar på frågorna enligt o ställde för ett tag sen

Morgonpigg eller nattuggla? Om jag nu måste välja någon av dem, lägger mig helst vid 22-tiden och kan kliva upp vid 7 men skulle ju hellre sova längre, också…

Bibliotek eller bokhandel? En samvetsfråga till bibliotekarien minsann och jag kan faktiskt inte välja. Visst gillar jag att köpa och äga böcker men biblioteket ger mig ju chansen att läsa också de där böckerna jag inte är så himla säker på att jag vågar köpa. Så jag säger båda.

Adlibris eller Bokus? Av gammal vana men inte slaviskt. Allra mest köper jag ändå från Book depository.

Ljudbok eller e-bok? Har inte bemästrat lyssnandets konst än, e-boken däremot har jag hittat fram till. Lånar på biblioteket och köper någon bok inemellan.

Inbunden eller pocket? Föredrar att läsa inbundet eftersom jag då behöver oroa mig mindre för att bryta ryggen osv, det är en fördel med biblioteket faktiskt, att det mesta som finns där är inbundet medan jag sällan tar mig råd att köpa inbundet.

Vampyrer eller zombies? Men jag vacklar. Mycket av det som skrivs om zombier säger mer om samhälle och civilisation än vad många vampyrskildringar gör idag. Men en riktigt bra vampyrbok vinner alltid över en zombie 🙂 Vill jag bli skrämd så vinner dock alltid zombien, de odöda är alltid skitläskiga men vampyrerna inte så mycket.

Camilla Läckberg eller Jan Guillou? Jag har inte läst något av Läckberg. Jag var pinsamt förtjust i Carl Hamilton-böckerna back in the days, nu är det dock länge sen jag läste Guillou också.

En i taget eller slalomläsning? Alltid fler på en gång samtidigt, för det mesta går det bra…

Bokmärke eller hundöra? Herregud! Hundöron är en av få saker jag är allergisk emot *ryser i hela kroppen*

Chips eller choklad? Svårt, jag är nämligen väldigt förtjust i (lagom mörk) choklad också men chips har ändå alltid varit min grej. OLW helst och allra helst såna där bleka lättsaltade saker…

Biografier eller memoarer? Egentligen inget av det men biografier känns ofta mindre tillrättalagda… Tror jag.

Skräck eller chicklit? Jag har egentligen aldrig läst chic lit (förutom Bridget Jones i våras då) men skräck desto mer. Gillar skräck även om jag sällan blir skrämd av det.

Boken eller filmen? Nästan utan undantag (det enda jag kan komma på är Sagan om ringen där filmerna är bra men böckerna rätt sega).
Twitter eller Facebook? Det är definitivt roligare på twitter, men de har ju lite olika syften också.

Strindberg eller Heidenstam? Tror jag, har inte läst särskilt mycket av någon av dem men Strindbergs Ett halvt ark papper kan vara en av de bästa noveller som skrivits.

Kokbok eller Bakbok? Jag äger högvis av båda sorter men bakböckerna använder jag oftare och kakor/tårtor är roligare att äta 🙂

Te eller kaffe? För ett år sen hade jag helt klart sagt te, avhandlingsslutspurten puttade dock in mig i kaffeskolan…

Rött eller vitt? Får så attans ont i huvudet av rött vin.

Boklördag eller ViLäser? Har inte tjusats av Vi läser än faktiskt…

Man Booker Prize eller Augustpriset? Bara för att det var genom priset jag hittade Wolf Hall, och så tycker jag att de väljer fel Augustvinnare ibland men när det gäller Man Booker Prize så har jag ingen aning eftersom jag sällan läst böckerna innan vinnaren utses 🙂

Så, då vet ni lite mer om mig (än ni kanske ville)…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.