Fiktiva läseklubben

När bloggen fyllde två bad jag om förslag på sånt ni vill läsa på bloggen. Ett förslag var att jag borde anordna en liten läsecirkel här. Såna anordnar ju förvisso En bokcirkel för alla hela tiden och med den äran men det finns nog plats för en liten variant här i den fiktiva världen också. Alltså startar vi Fiktiva läsklubben idag!

Som första utmaning tänkte jag mig att vi skulle läsa Stephen Kingnovellen Bibliotekspolisen (hittas i del två av Mardrömmar/Four after midnight). Det känns som ett ganska lagom åtagande att ge sig på att läsa och diskutera en långnovell (eftersom det är King vi pratar om så rör det sig inte om någon vanlig novell utan om en text på 200 sidor+). Vill ni läsa den med mig? Eller har ni kanske redan läst och känner er upplagda för att analysera den i höst?

Planen är att vi läser den med start nu och under hela oktober. Någon eller några gånger under månaden skriver jag inlägg som kan ligga till grund för diskussioner (i kommentarerna) om vår läsupplevelse. Runt den första november skriver jag ett längre inlägg om novellen där jag också tillfogar några diskussionsfrågor och sedan kan samtalet få flöda i kommentarerna.

Vill ni haka på? Ingen anmälan är nödvändig men hojta gärna till i kommentarerna om ni har idéer och tankar om genomförandet.

17 svar på ”Fiktiva läseklubben”

 1. Äntligen, jag har gått och väntat på att du ska läsa den.
  Mr King är som han är, men Bibliotekspolisen var helt klart läsvärd!

  Svara
 2. Åh, Bibliotekspolisen så är så läbbig! Bra val! Är osäker på om jag hinner, så jag avvaktar med svar, men är sugen! 🙂 Hakar säkert på med något inlägg åtminstone även om jag kanske inte hinner läsa om. Just nu är det omläsning av Salem’s Lot som gäller inför torsdagens IRL-bokklubb. Otroligt läsvärd och otäck i sin realism (fast det handlar om vampyrer)! Du måste läsa!

  PS: Min utgåva av Mardrömmar är för övrigt signerad av en viss Stephen Edwin King! Tog med den till England när han var där på signering, mest för att se om jag skulle våga läsa Langoljärerna ombord på ett flygplan. (Det gjorde jag inte.)

  Svara
  • Har plockat ner Salem´s Lot ur bokhyllan här hemma, så den är påväg mot den mest aktuella läshögen just nu 😉

   Om du inte hinner läsa Bibliotekspolisen igen så kan du säkert vara med och diskutera ur minnet framåt november…

   Svara
 3. Det är mycket möjligt att jag också kommer med någon kommentar, när du nu lockar till omläsning av King! Det är minst tio år sedan jag läste just Bibliotekspolisen, så då borde det väl vara dags igen?!

  Svara
 4. Det låter som en jättekul idé som jag gärna hänger med på! Måste bara kolla så att jag verkligen hinner (är redan med i två utmaningar för tillfället), men en novell ska väl inte ta så mycket tid. 🙂

  Svara
 5. Jättekul att så många vill vara med! Det är helt ok att inte läsa om om man läst den tidigare, det är ok att läsa 20 sidor och bara diskutera dem, det är ok att slänga sig in i diskussionen i december om man hinner bättre då. I Fiktiva läseklubben är allt tillåtet 😉

  Svara
 6. Hej! Hoppar gärna på. Måste dock gräva i mina kartonger för att hitta boken. Men jag tror jag vet var den är. 😀

  Ah, läste alla kommentarer nu och såg att det är diskussion i nov, det passar perfekt, då hinner jag både leta och läsa även om boken hamnat i Göteborg redan. 😀

  Svara
 7. Är gärna med om jag kan hitta boken någonstans. Har den inte i bokhyllan och biblioteket verkar inte ha den heller. Får kolla någon boklåda kanske, för Kingen är ju aldrig fel 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.