Nedräkning

Nu är det bara några timmar kvar tills en av årets stora litteraturhändelser och ingen intresserad lär väl ha missat det. Själv befinner jag mig på jobbet (biblioteket) när den där dörren öppnas och största utmaningen blir troligen att leta fram de fattiga exemplar vi har av årets nobelpristagares verk. Det ska bli väldigt spännande att se när den första frågan kommer, det första utlånet, den första reservationen. Jag har bara bibblojobbat en nobeltillkännagivandedag tidigare och då var det minsann inte en själ som var intresserad av Herta Müller eller hennes böcker (vilket var väldigt synd eftersom vi hade en hel hög av dem). Jag har dock större förhoppningar på detta bibliotek och ser fram emot att få tillgodose bokbehovet hos våra nobelbevandrade låntagare.

Vill du läsa in dig på nobelpriset – tidigare vinnare och spekulationer och dessutom lyssna live på tillkännagivandet klockan 13 så rekommenderar jag Kulturnytt på SR, de brukar också vara bland de första att intervjua pristagaren.

Själv tänker jag som sagt lyssna, leta böcker, låna ut böcker och skicka böcker. Jag återkommer med egna reaktioner på valet så snart jag får tid och har något att säga…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.