Tjänarinnan och jag

Jag brukar inte ha för vana att skriva så mycket om böcker jag befinner mitt uppe i läsningen av. Det brukar kännas som att jag ska behålla upplevelsen för mig själv för att inte jinxa den, eller vad det nu är för märkligt fenomen som vanligen håller mig tillbaka. Men nu måste jag få säga att boken jag läser just nu, Tjänarinnans berättelse, troligen är den mest engagerande bok jag någon delat läsfåtölj med. Jag måste uppmana alla att läsa den och det bums för jag vill diskutera den med er alla när jag publicerar min recension om några dagar!

Jag kan ärligt talat inte komma på en enda bok som tidigare gjort mig så samtidigt förkrossad av sorg och brinnande av vrede. Jag tänker inte gå händelserna i förväg och berätta allt för mycket om vilka bilder och reflektioner Tjänarinnans berättelse väcker hos mig men jag kan i alla fall rapportera att det händer en hel del i såväl hjärta som hjärna just nu. Och idag ska jag läsa ut den, med febrig ”måste läsa snabbt så jag får veta hur det går”-känsla kombinerad med starka separationsångestladdade tendenser. Vi får väl se hur det går – kanske firar jag kväll som en darrande geléklump eller hellre som stärkt och arg Margaret Atwoodälskare. Tiden får utvisa vilket…

4 svar på ”Tjänarinnan och jag”

 1. Jag håller den boken och Atwood överlag ”skyldig” till min dystopifaiblesse, läste den i gymnasiet och blev totalt knockad. Hoppas kunna delta i diskussionen för jag tror jag glömt rätt mycket, men det är verkligen en bra och intressant bok ja!

  Svara
  • Jag är också helt knockad, den är fantastisk på så väldigt många sätt. Förstår att du föll in på det dystopiska spåret!

   Svara
 2. Jag läste och analyserade the handmaid’s tale i mina engelskastudier för hundra år sedan, och minns fortfarande känslan den efterlämnade. En av de starkaste böcker jag läst. (Atwood och dystopi överhuvudtaget är en väldigt lyckad kombination, då Oryx and Crake också blev en favorit hos mig.)

  Ska bli intressant att läsa din recension sen och jag tror just jag insåg att det nog är dags att jag läser om mitt slitna ex ännu en gång.

  Svara
  • Jag måste läsa Oryx & Crake också, snarast. Jag håller för tillfället på och samlar mig inför en recension av boken nu men det är svårt eftersom den är så fantastisk bra och eftersom det finns så många trådar att dra i. + att den har gjort mig så himla arg och engagerad att jag måste lugna ner mig lite innan jag formulerar mig 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.