Fiktiva klubben: Halvtidsrapport om Bibliotekspolisen

Jag hoppas att det går bra för alla er som vill hänga med i Fiktiva klubben den här inledningsomgången. Och framförallt håller jag tummarna för att ni fått tag på novellen/boken, jag har förstått att den inte är helt lätt att spåra upp.

Själv har jag inte kommit sådär överdrivet långt in i berättelsen och jag är lite osäker på vart King ska föra mig den här gången. Jag antar att det ska bli barnsligt läskigt och mörkt snart och att kanske hela världen kolapsar… Än så länge, kanske 50 sidor in, är inte Bibliotekspolisen någon fantastisk berättelse (Som Det eller tre fjärdedelar av Different Seasons) och det förväntar jag mig väl inte heller att den blir. Men det finns embryon till spänning där och som bibliotekarie tar man ju alla litteratära bibblotanter man kan få, hur stereotypa och/eller krypande läskiga de än må vara…

Den första november ska jag dock ha läst ut novellen och då återkommer jag med inlägg och diskussionsfrågor så att vi kan ta tag i Bibliotekspolisen och King tillsammans.

Hur går det för er, har ni fått tag i novellen och har ni hunnit läsa något ännu?

13 svar på ”Fiktiva klubben: Halvtidsrapport om Bibliotekspolisen”

 1. Hade boken i min King-samling så det var bara plocka ner den och börja läsa. Har väl kommit ungefär lika långt som du och väntar liksom du på att det ska börja hända saker. Bläddrade framåt för att se exakt hur lång novellen/kortromanen är och råkade fånga upp en del läskiga ord i ögonvrån, så jag har ändå goda förhoppningar för det som kommer senare.

  Svara
 2. Mmm, jag har läst några sidor till nu och det har faktiskt börjat bli ganska läskigt nu, både på det långsamt krypande sättet och på det där omedelbart skitläskiga…

  Svara
 3. Den fanns inte på mitt bibliotek och jag har stort köpstopp på g så jag får nog passa den här gången. Men om det blir en runda till hoppas jag kunna vara med =)

  Svara
  • Synd! Men det kommer definitivt bli en omgång till, jag spånar redan på vad vi skulle kunna ta oss an till våren 🙂

   Svara
 4. Åh nej jag måste meddela att jag kunde inte fortsätta läsa Bibliotekspolisen, jag kom inte ens fram till när det började bli scary, det blev lite pladdrigt tyckte jag och alldeles för många sidor kvar innan 1 november…..:-( en annan gång kanske…..:-)

  Svara
  • Synd men jag förstår dig, den är rätt pladdrig i början och det är först nu ca 150 sidor in i ”novellen” som det tar sig på riktigt. Hoppas att du kan vara med nästa gång (för det blir förstås en sån) 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.