Om ni undrar vad jag gör om kvällarna…

Man skulle naturligtvis lätt kunna tro att jag som den maniska bokmal jag är läser hela kvällarna igenom. Men det gör jag faktiskt inte. Visst händer det, till och med ganska ofta, att jag läser när jag sitter hos somnande barn alternativt när maken sitter hos somnande barn. Och när maken envisas med att kvällsjobba. Men annars brukar jag med jämna mellanrum falla i total tv-serieförälskelse, byta böckerna mot boxar och hänge mig åt tittande på sådana innan jag kryper ner i sängen och somnar ca 21:15 (nåja, men jag är rätt kvällstrött av mig). Det har varit Buffy the Vampire Slayer som förslavat mig, det har varit Firefly och Battlestar Galactica och nu är det alltså Torchwood. Och jag är inte sådär småintresserad och slötittande, jag är på gränsen till Buffy-kär i Torchwood. Inte för att jag kan påstå att serien inleds särskilt lysande men redan efter något avsnitt var jag ändå helt fast. Och nu mot slutet av första säsongen är jag så full av älsk som jag annars bara är i närheten av något Joss Whedonproducerat. Det är självdistansen som gör det kombinerat med ett allvar som egentligen borde vara oförenligt med humorn som finns där, och så svärtan förstås som ofta göms i något annat men som man ändå ser (och känner). Och karaktärerna, alla är de sådana att man vill lära känna dem, gärna bli vän och kanske dela en lägenhet och en kanna te (för det dricker man väl i Cardiff också?). Captain Jack Harkness, Gwen, Toshiko, Ianto, till och med Rhys som inte ens får särskilt mycket utrymme…

En recension av första säsongen dyker upp här inom kort och den kommer förstås att bli översvallande positiv och kärleksfullt förblindad. Den enda frågan som egentligen kvarstår är hur jag kunde gå så många år och tro att Torchwood var en cowboyserie från USA när det i själva verket är ungefär så långt därifrån man kan komma… Det måste vara något med namnet (= trolig sammanblandning med Deadwood som väl ändå är någon sorts westernhistorisk sak?)…

Och sist men absolut inte minst, tack än en gång – från djupet av mitt hjärta – Ela för inspirationen att se Torchwood över huvud taget!

17 svar på ”Om ni undrar vad jag gör om kvällarna…”

 1. Åh, det var verkligen så lite så. 🙂 Att du verkar älska den lika mycket som jag är allt tack jag behöver. För visst är den fantastisk! Ser otroligt mycket fram emot din recension.

  Svara
  • Den är verkligen fantastisk, på så många sätt vilket jag ska försöka förklara för de oinvigda i den recension jag snart ska skriva. Har några avsnitt kvar på första säsongen men de är nog snart sedda 😉 Tack och lov är min man (nästan) lika förtjust vilket gör tittandet såväl enklare som trevligare 🙂

   Svara
  • Eftersom jag just nu är väldigt nöjd med de roliga proven så ser jag verkligen fram mot tredje säsongen, och blir redan nu lite bitter över att fyran kanske inte håller samma klass då…

   Svara
  • Så Deadwood är också bra alltså, kanske måste kolla in den senare också…

   När det gäller Buffy så kan det ta ett tag innan man fastnar, första säsongen är väl inte att beteckna som fantastisk. Men det tar sig och från säsong 3 och framåt får man definitivt lön för mödan så jag tycker nog att du ska ge den en ny chans 🙂

   Svara
   • Jag älskar den serien, visst vissa avsnitt är bättre än andra.
    Jag fullkomligt älskar HBO som dränker mig i serier. En jag ser fram emot är Boardwalk Empier som ska starta i Svt den 29:e! Åhåhåh

    Ska ge Buffy ett nytt ärligt försök när tiden ges 😀

    Svara
    • Ser också fram emot Boardwalk empire på lördag, och dessförinnan nya säsongen av Downton Abbey som jag ääälskade i våras 🙂

 2. Ohhhh, Torchwood: Children of Earth är nog bland det läskigaste och bästa jag sett i sci fi-väg på mycket länge. Mycket nöje med den! Gå sedan vidare och se den första säsongen av den nya Doctor Who-serien för att få veta varför Captain Jack blev som han är.

  Svara
  • Är mitt inne i säsong två nu (”recension” om säsong ett kommer under veckan) och gillar den men längtar ännu mer till Children of the earth nu efter alla lovord. Och det är nog inte omöjligt att det blir lite Dr Who sen för att döva abstinensen efter Torchwood när jag är klar med den.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.