Köphjälp tack!

Jag är medveten om att detta inlägg kan mötas av irritation och kanske till och med känns provocerande för alla kämpande och duktiga köpstoppsslavar där ute. Men jag menar inget illa! Jag ser det snarare som en möjlighet för er att leva ut era köplustar genom mig, och på så sätt gör jag härmed en god gärning. För er skull liksom. Visst?

Jag ska beställa jobbböcker idag och tänker då passa på att fylla på med annat, inte så jobbrelaterat också (för det är ju så man gör). Jag tänker mig lite skräck, lite höstmys, kanske något litet som jag ännu inte vet att jag måste läsa, det hemklickade antalet bör landa på två till tre stycken utöver de där mer måstebetonade. På min kanske-lista återfinns just nu:

We Have Always Lived in the Castle av Shirley Jackson

The Night Eternal (Strain:3) Del Torro/Hogan

Arcadia Falls av Carol Goodman

The Poison Tree av Erin Kelly

Så, gott folk – vad tycker ni? Vilka av dessa ska jag köpa, vilka ska jag strunta i och vad borde jag istället satsa på?

15 svar på ”Köphjälp tack!”

 1. Härligt härligt, jag klickade just hem reseläsning med Bokstävlarnas Twitter-stöd så nu rycker jag in här i stället 🙂

  Poison Tree och Arcadia Falls har jag båda läst och gillat (Erin Kellys andra bok The Sick Rose är tyvärr däremot inte lika bra). Sedan tycker jag att du ska lägga till The Language of Flowers (Vanessa Diffenbaugh) som Läsdagboken bloggade lyriskt om och som jag kommer att kasta mig över när vi reser iväg om en dryg vecka. San Franscisco, vackert språk och Vit oleander-vibbar = hello precious!

  Och hur var det, äger du redan George R.R. Martins böcker, annars är de ett MÅSTE! Den där boxen brukar ju vara rätt förmånlig också! Älskar dem! 🙂

  P.S. Har inte läst den boken än, men ett förslag är att du byter ut Arcadia Falls mot The Ghost Orchid som lär handla om en writer’s retreat i upstate New York…!

  Svara
  • Känns skönt att ha någon att hålla i handen när man ska göra något så viktigt som att införskaffa böcker, och av dig har jag ju nu fått mycket utförlig hjälp – tack!

   Jag har den första av Martins böcker och den ska jag läsa… snart. Väntar med resten tills jag fallit för den. The Language of Flowers verkar ju väldigt intressant, har lagt till den till kanskelistan och möjligen byter jag Arcadia Falls mot Ghost orchid, författarretreat låter inte helt fel… Eller så avstår jag Goodman till förmån för Kelly den här gången, några beslut återstår uppenbarligen…

   Svara
  • Tack för din bestämdhet, kollade genast upp Shirley Jackson noggrannare och du har helt rätt – We always lived… är ett måste och så blir det nog i alla fall The Haunting.. i den här omgången också.

   Svara
  • Den har jag stått och hållit i på bokhandel utan att köpa den… Men den är bra alltså, hm… Tack för tipset, för in den på kanskelistan 🙂

   Svara
  • Oh ja! The Night Circus var verkligen fin! Allt det jag gillar med cirkusar och inget av det jag ogillar, gott om tidsromantik (viktoriansk illusionskonst utan att behöva bli freakshow för det), för att inte tala om de skickligt använda perspektivbytena och den blandade kronologin. Lätt en rekommendation!

   Svara
 2. Shirley Jackssons We have always lived in the castle är jättebra, beställ den! Sedan, jag vet ju inte vad du läst och inte läst… Susan Hill? (som jag själv inte läst än, men hon lovordas ju och jag tyckte hon passade in i ditt tema) Poison tree har jag köpt hem, och har höga förhoppningar på!

  Svara
  • Susan Hill är ett jättebra hösttips men henne har jag (tack och lov, det börjar bli riktigt svårt att välja nu) redan en läst och en oläst bok av hemma. Poison Tree är jag väldigt nyfiken på också…

   Svara
  • Jag gillade ju The Lake of Dead Languages och Arcadia Falls verkar ju vara ganska liknande i tema och upplägg, frågan är om jag ska testa det eller försöka mig på något annorlunda istället…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.