NaNoWrMo Here I Come!

Imorgon börjar årets NaNoWrMo. Tanken är att jag (och alla andra anmälda) ska vara producera 50000 ord under november månad och således mer eller mindre skriva en roman från start till mål. Själv har jag ett löst synopsis och vad jag tycker är en lysande idé om en sorts dystopisk roman med litterära referenser. Kan bli hur bra som helst, eller platt fall men jag ser det som så att jag inte har någonting att förlora – lyckas jag få ihop 50000 ord är jag på god väg med min text, lyckas jag inte så har jag förhoppningsvis ändå fått ihop något litet användbart… Vi får väl se hur det blir med tiden men jag ska göra ett ärligt och riktigt försök i alla fall.

Är det någon mer som är med, har ni förberett er och hur känns det? 🙂

8 svar på ”NaNoWrMo Here I Come!”

 1. Jag är med! Men jag är liiivrädd! Ska köpa en ny dator idag dessutom eftersom min hemma har krashat! Men jag är nervös, för jag vet inte om jag kommer upp i 50 000 ord, men jag har som mål att komma en bit på vägen iaf, utmana mig själv någonting! (skriver nämligen c-uppsats nov./dec. också) Stort lycka till! (:

  Svara
  • Jag tror att det kan vara bra att skriva skönlitterärt när man jobbar med en uppsats, för att skriva igång sig (säger uppsatshandledaren i mig 😉 ). Själv försöker jag lägga bort kraven kring nanowrmo så gott det går. Det ska ju bli himla kul att ge skrivandet en chans, så får vi se hur det går med orden… Lycka till med skrivandet!

   Svara
 2. Jag är med och känner mig jättepeppad! Jag har varit med fyra år tidigare, vunnit ett år – förra året – och tänker satsa på att vinna i år igen! Oavsett om jag vinner eller inte ska det bli jättekul! Vill engagera mig mer på hemsidan, för jag tror att det ger mer då. Chattrummen använde jag förra året, och det var till stor hjälp, så jag tänker vara med i det svenska chattrummet i år igen. Annars har jag en lös synopsis, små och stora detaljer som ska vara med och en historia som förhoppningsvis har potential till att bli bra. Så jag ska göra mitt bästa och se vart det leder mig. 🙂 Kul att du också är med! Stort lycka till!

  Svara
  • Oj, blir imponerad över att du redan gjort det här och klarat av det, då finns det alltså möjlighet att klara av det på riktigt 🙂 Vet inte hur mycket jag kommer hinna med hemsidan och chatt under perioden eftersom skrivandet måste kombineras med en hel massa jobb men vi får se. Lycka till du också!

   Svara
 3. Hade tänkt det, men det är orealistiskt. Måste korrläsa manus och sedan jobba med lärarhandledning, förutom 100% vanligt jobb. Känns som om jag måste banga i år. Men idén till en eländig historia finns i huvudet och där kan den få snurra ett tag till.

  Svara
  • Det kommer förhoppningsvis tillfällen när skrivandet passar in bättre. Är också lite skeptisk eftersom jag under november går från helt arbetslös till heltidsjobb på sammanlagt fyra ställen vilket slukar den mesta skrivtiden men jag ska ge det ett försök i alla fall.

   Svara
 4. Kommer inte ens försöka intala mig att jag har tid för detta, men jag vill i alla fall ropa ett stort LYCKA TILL! till er som ska vara med. Jag tror egentligen inte på idén att producera så pass mycket kvalitativ text på en månad, men som skrivövning och – framför allt – en övning i förmåga att ta sig tid att skriva dagligen, att få ner de där tankarna och idéerna på pränt tycker jag att NaNoWrMo är kanon.

  Svara
  • Tack! Jag tror inte heller att det går att skriva kvalitativ text såhär intensivt, eller det är klart det går men mycket långt ifrån all text som produceras blir någonting att ha. Min erfarenhet är dock att ett mål (som 1600 ord/dag) tvingar mig att skriva ner allt som kommer in i huvudet, jag sätter en liten munkavle på den där kritikern som annars brukar tjuvläsa och döma ut allt på förhand. Nu skriver jag bara och resultatet av det blir med all säkerhet i alla fall 60% oanvändbar text men resten hoppas jag kunna använda framöver och skapa storverk av 😉 Önskar dock att jag hade tid att skriva dagligen men jobbet sätter lite käppar i hjulet och tvingar mig till intensivpass när jag får en lucka vilket inte känns helt bra ur lustsynpunkt…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.