En skräcklig trio

Halloween har väl egentligen aldrig varit min helg. Jag föredrar den lite mer melankoliska och sorgsna allhelgonahelgen framför bus och godis och allt vad det är. Men man får ju kapitulera till slut, för att barnen måste ha en läskig dräkt till partyt de bjudits till och för att det pysslats Halloweenpyssel i skolan sen i september. Typ. Och så för det där med skräckbokstipsandet förstås. Så jag kapitulerar lite till och hoppar på Lyrans skräckiga tematrio för veckan och tipsar härmed om tre favvoskräckisar

Det – Jag skakade aldrig av rädsla när jag läste Stephen Kings mastodontbok om skräck och ondska. Den var inte alls som jag förväntade mig. Det jag fick var en mycket vacker berättelse om att växa upp och 1300 sidor om skräckens natur och vad som driver oss att fortsätta slåss och leva.

The Woman in Black – Susan Hills bok är en av de få som verkligen skrämt mig på djupet. Skräckböcker brukar annars få mig lite härligt kittlig av yträdsla men den svartklädda kvinnan förlamade mig nästan i sin obehaglighet. Heden, ljuden i mörkret och så slutet. Hu! Men på ett bra sätt…

Herr Arnes penningar – Selma Lagerlöf i högform med mord och spöken. Poetisk och fantastisk och faktiskt bitvis ruggig på riktig.

10 svar på ”En skräcklig trio”

 1. Så innerligt sugen att bli så pass skrämd att benen viker under mig! Kanske slår jag till med ”The woman in black” och ”Det”… Jo jag gör det. Hittills har jag endast läst två verk av Stephen King (Desperation och just nu ”Dumas Key”) som inte har tangerat skräckens sida! Jag måste läsa! Saknar mina svajande ben!

  Svara
  • The Woman in Black kommer garanterat svaja till benen på dig, Det är också riktigt ruggig emellanåt men är framförallt en underbar skildring av vad skräck är och hur den fungerar. Bra val där 😉

   Svara
 2. Herr Arnes Penningar hade jag precis glömt av att jag ville läsa. TACK 😀
  (The woman in black. Hu så ruggigt bra den är. Tror även väldigt mycket på filmen. Bara trailern skrämmer skiten ur mig.)

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.