Grattis mig! Eller Ich bin ein Bibliotechar, på riktigt!

Man kanske kan avgöra graden av boknördighet (=sjukdom?) på en person genom att studera hur hon väljer att belöna sig eller fira. Själv har jag haft anledning att fira stort de senaste dagarna eftersom jag äntligen, äntligen fått en fast tjänst – ett riktigt jobb, en bibliotekarieplats, och dessutom en väldigt spännande sådan (och där gör vi en liten paus för jubel och fanfarer).

Firandet inleddes förvisso med kladdkakefrossa men när det sen kom till hardcorefirandet så blev det som sedan länge planerat. När jag förlorade mitt senaste jobb för två år sedan gick stor del av bearbetningsprocessen åt till att fundera över hur jag skulle fira när jag fick ett nytt jobb (resten av tiden gick till att läsa Wolf Hall vilket bevisar att det var en lååång bearbetningsprocess). Tanken var att jag skulle köpa något riktigt onödigt, och då naturligtvis något bokligt onödigt (det kan naturligtvis diskuteras om något bokligt kan vara onödigt men…). Planen utvecklades ganska snart till att innehålla åtta inbundna Sookie Stackhouseböcker eftersom jag äger dem i relativt sönderlästa pocketvarianter och gärna skulle vilja matcha de senaste tre böckerna som är inbundna. Helt onödigt egentligen (eller i alla fall ickenödvändigt) men behöver jag säga att 8XSookie i detta nu är på väg till en brevlåda nära mig?

30 svar på ”Grattis mig! Eller Ich bin ein Bibliotechar, på riktigt!”

 1. Grattis! Rätt person på rätt plats! (förmodar jag helt fräckt av att ha läst din blogg och utan att veta vilken tjänst det rör sig om – men jag menar, boknörd på bibliotek, det är som det ska vara.) Och grattis till en väl vald present till dig själv. De där böckerna kommer du att kunna titta på länge. Jag firar med choklad och champagne, en hastigt övergången lycka.

  Svara
  • Tack, jag tycker förstås också att jag är helt rätt person på rätt plats 🙂 Choklad och champagne låter inte heller helt fel, även om det är övergången lycka (en kombination kanske vore det bästa).

   Svara
  • Det är det verkligen, jag har älskat bibliotek sen jag var liten så det är verkligen den optimala arbetsplatsen för mig också 🙂

   Svara
  • Tack! Jag har varit utan tjänst i två år men haft turen att kunna vikariera ganska mycket under tiden. Det är på ett av mina vikariatsbibliotek som jag nu sökt och fått en tjänst. Lycka till med utbildning och jobbsök!

   Svara
  • Tack, jag har själv misströstat många gånger men till slut så. Det kommer ett jobb som är perfekt för dig också snart, håll ut!

   Svara
 2. Åh vad härligt! Grattis!!! Nu kan du tipsa om bra böcker på biblioteket också! 🙂 Vad kul!!! Grattis än en gång! Fira med fler böcker vet jag, nu när du har ALL ANLEDNING ATT FIRA 🙂 Grattis igen! Wow!

  Svara
  • Tack! Det är en av de där sakerna jag längtar efter, att få boktipsa på daglig basis 🙂 Tack också för tipset om att fira ännu mer genom att införskaffa fler böcker, det borde jag nog nu när jag tänker efter 😉

   Svara
  • Allt som kan firas ska firas, så är det helt enkelt 😉 Såklart det finns hopp om framtiden, lycka till med studier och framtida jobbsök!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.