16 april 2024

Min läshög

Eli läser och skriver har blåst nytt liv i den där läshögsenkäten som cirkulerade för ett tag sen. Little Me and My Books har hakat på och jag vill inte vara sämre, inte minst av den enkla anledningen att jag har lite för mycket på gång just nu. Läshögen behöver således struktureras. Och såhär ser min lästillvaro ut för tillfället:

I läsfåtöljen: Incubus av Carol Goodman, jag gör ett nytt försök (med skämskudden i högsta hugg) med denna i somras så brutalt övergivna bok.

I dagsljus: The Haunting of Hill House av Shirley Jackson. Jag har hittills läst 15 sidor och det är redan riktigt, riktigt bra. Har förstått att den snart kommer bli riktigt läskig också, därav strikt dagtidsläsning.

På sängbordet: En rätt avskräckande stor hög med alla de böcker jag har på g just nu och som jag gärna bär runt om dagarna men som förr eller senare alltid landar på sängbordet. Där finns också How To Be a Woman av Caitlin Moran som jag försöker läsa lite i när jag får en stund över (= allt för sällan), en Madicken-bok som T gärna vill påbörja men sällan läsa färdigt i och en rätt värdelös Chuggingtonbok som helt oförklarligt materialiserat sig där…

I smartphone: Slutet på Mr Y av Scarlett Thomas

Nyss utläst: Frihet av Jonathan Franzen (recension kommer på fredag tror jag) och Penelopiaden av ständigt lika älskade Margaret Atwood.

Väntande: Men herregud människor, min väntanshög är oöverblicklig! Just nu finns halva mytserien i lånehyllan + en hel hög relativt nyinköpta som jag vill läsa genast. Främst på tur står nog Fledgling av Octavia Butler och Världskrig Z av Max Brooks. Och så Hungerspelstrilogin som jag äntligen blivit riktigt peppad att läsa efter att ha sett filmtrailern, den har ju annars varit en sån där vrångbok (det som älskas sönder av andra kan inte läsas av mig…) i min mer eller mindre obegripliga tankevärld.

2 tankar på “Min läshög

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.