Tips och tankar om surfplattor efterlyses

Jag är på jakt efter en surfplatta och behöver hjälp från experterna, dvs er. Tanken jag har med plattan är att jag ska kunna använda den för att blogga på, kolla mail och sådana grundsaker, jag vill också kunna läsa e-böcker (och någon kindle kan det inte bli tal om eftersom jag lånar en del från biblioteket i epub-format, och eftersom det är en renodlad läsplatta så går den ju bort också ur det perspektivet).

Vilka är era erfarenheter av surfplattor och vilka tips kan ni ge mig? Finns det någon jag verkligen bör undvika?

16 svar på ”Tips och tankar om surfplattor efterlyses”

 1. Ipad är det självklara alternativet, skulle jag säga. Ettan om du vill få en billig, tvåan om du vill ha det senaste. Varianten med minst minne räcker gott oavsett. Jag har klarat mig väldigt bra utan 3G, eftersom jag har wifi både hemma och på jobbet och kan använda smartphonens uppkoppling däremellan.

  Funkar väldigt bra både att surfa och läsa eböcker på, och har en enorm mängd andra appar dessutom. Om man vill skriva mycket på den kan man köpa till ett fast tangentbord, annars går det hyfsat att använda tangentbordet på skärmen.

  Jag har haft min i ett knappt år nu, och är väldigt nöjd.

  Svara
  • Det låter ju väldigt bra det där. Det allra senaste är jag inte i så stort behov av så det får nog bli en etta i så fall. Jag har också tillgång till wifi så gott som överallt i mitt vardagsliv och jag tänker mig ju mest att använda den på hemmaplan så 3G kan jag också leva utan. Tack för kommentaren, det är alltid intressant att veta vad andra tycker och att du fortfarande är nöjd efter ett års användning är väldigt positivt.

   Svara
  • Problemet är att jag inte stött på så många som använt någon androidplatta och jag skulle gärna vilja veta hur användarna uppfattar dem. Har länge varit inställd på att det är en androidplatta jag ska ha men jag måste veta lite mer om dem först. Det får bli till att kolla tester och resa runt i butiker för att fingra lite på olika plattor 😉

   Svara
 2. Jag har ju bara erfarenhet av iPad2 men jag ääääälskar den! Det jag gillar bäst är ju att det är bakgrundsljus – dvs du kan läsa när det är mörkt!

  Svara
  • Mörkerläsning är väldigt bra, det funktionen har jag på min mobil också och det är näst intill ovärderligt faktiskt.

   Svara
 3. Har en ipad2 med 3G och är otroligt nöjd. Skulle vilja gå så Långstrump som att säga att den funkar som ett fullgott alternativ till dator, tack vare det smidiga tangentbordet. Nu använder ju jag min padda till det mesta, inklusive att blogga, se på tv och film. Det enda som stör mig är därför att den inte kan läsa flash pga konflikt mellan Apple och Adobe.

  Svara
  • Intressant att du tycker den funkar som ett alternativ till dator, det är ju så jag vill använda den (även om jag inte behöver kunna göra allt på plattan som jag kan göra på datorn, vill ju mest blogga, maila osv). Intressant också med Apple – Adobekonflikten, ställer det bara till det med flash eller stör det andra funktioner också?

   Svara
   • Blogga, anteckna och maila funkar utmärkt, för längre texter blir det för segt. Det finns visserligen tangentbord att köpa till om du helt vill ersätta en dator. Kolla med Petra på Breakfast bookclub, hon hade ett sådant med sig på mässan och verkade nöjd.

    Svara
 4. Har en ipad2 med 3G och är otroligt nöjd. Skulle vilja gå så Långstrump som att säga att den funkar som ett fullgott alternativ till dator, tack vare det smidiga tangentbordet. Nu använder ju jag min padda till det mesta, inklusive att blogga, se på tv och film. Det enda som stör mig är därför att den inte kan läsa flash pga konflikt mellan Apple och Adobe.

  Svara
 5. Jag älskar min iPad och jag har inte den dyraste modellen med 3G då vi har trådlöst nätverk hemma. För böcker funkar bluefirereader utmärkt, där kan du läsa biblioteksböcker. För jobbrelaterade texter i pdf-form är GoodReader värt varenda krona. Som surfplatta är paddan mycket bra och jag gillar alla smarta appar som finns. Nu har jag ingen iPhone och vill inte ha någon, då fyller iPaden ännu en funktion. Enda nackdelen är att ungarna älskar den och gärna vill sno den.

  Svara
  • Det är en nackdel som jag tror kommer vara svår att undvika här också, får nog låsa in plattan eller ev mörka att det finns en i huset öht 😉 Har inte heller iPhone och är av outgrundlig anledning lite appleanti men det är ändå inte omöjligt att det flyttar in en padda hos mig också inom en relativt snar framtid… Tack för apptips också 🙂

   Svara
 6. Jag har klämt en del på Galaxy tab o gillat och sedan finns det en annan androidplatta jag fingrat på som nästan verkade bättre men där kan jag absolut inte komma på namnet…

  Svara
  • Jo det är alltid bra och det gör jag också men jag vill gärna höra vad användare tycker om sina plattor också, det blir mer påtagligt än tester tycker jag. Men forum är helt klart en av de informationskanaler jag dammsuger för att kunna fatta mitt beslut.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.