16 april 2024

Ok då, jag ger mig

Hungerspelen är en sån där bok som alla tycks ha läst och alla som har läst den tycker också att den är sjukt bra. Själv har jag varit motsträvig, lite sådär hype-anti, men efter att ha sett trailern för filmen hos Sara så får jag inse mig besegrad. Jag stegade naturligtvis raka vägen till ungdomshyllan och lånade den originalspråkiga varianten (tänkte att jag kan lämna den svenska, oerhört mycket utlånade, till målgruppen…) i torsdags. Och började läsa. Gick snart över till hetsläsning och lyckades veckla in mig i nattliga drömmar om att jag skulle ut i krig redan efter 100 sidor. Jag skulle bli förvånad om jag inte läser ut boken i helgen och om inte ni snart kommer få svara på tröttsamma frågor kring huruvida jag måste läsa fortsättningen eller istället bör undvika den. Förbered er på detta redan nu (och naturligtvis också med några ”vad var det jag sa”-kommentarer 😉 ).

25 tankar på “Ok då, jag ger mig

  1. Det brukar ju ofta vara så med serier, att första är överlägsen medan de andra sackar lite. Förbereder mig på det också här så att jag inte ska bli besviken (har då också möjligheten att bli positivt överraskad 🙂 ).

 1. Du gjorde helt rätt i att låna Hungerspelen, det är en fantastisk bok! Och när du läst klart den första kommer du inte att kunna låta bli fortsättningarna. Det lovar jag! 🙂

 2. Sannolikheten att du ska lyckas stanna och inte läsa del två och tre så snart du får tag på dem är ganska låg, skulle jag säga 🙂
  Jag läste hela serien på under en vecka, med extrem sömnbrist som följd. Är sugen på att läsa om dem nu, efter att ha sett trailern.

  1. Du har helt rätt, är snart, snart, snart klar med första delen och har funderat ett bra tag nu hur jag snabbast kan få tag i resten (jag har tyvärr tipsat lite för många ungdomar om böckerna på biblioteket vilket resulterat i att allt är utlånat, kanske måste köpa…). Trailern var väldigt suggestiv och det lovar kunna bli en väldigt bra film.

 3. Åh, lyckos dig! Jag har drabbats av en akut längtan efter att läsa om boken nu efter att ha sett trailern. Tyvärr har jag mitt ex 40 mil bort, så det blir nog inget av det nu.

  Och jag kan locka dig med att andra boken är precis lika bra som den första.

  1. Låter bra det. Jag känner mig rätt lyckos faktiskt, det var länge sen jag läste en riktigt uppslukande bok.

  1. Det tycker jag faktiskt, det är bara att kapitulera och erkänna att Hungerspelen faktiskt är precis så bra som alla andra säger. Irriterande men sant 😉

  1. Riktigt, riktigt bra läshungersböcker. Kommer att bli fina att återvända till vid framtida lässvackor. Och jag kommer förstås läsa dem alla tre (och troligen epilogen också), det var väl ingen som trodde något annat 😉

 4. Hahaha, inte läst den än. Väldigt starkt av dig måste jag säga. Glad att du gav upp dock, hela bok serien är fantastisk 😀

 5. Japp. jag med gav upp min motvillighet (trailern övertalade mig ganska rejält) och öppnade den i helgen för att kika lite i den. Och där fastnade jag. Fasiken vad bra den är 😀

 6. Men visst påminde den om Stephen Kings ”Maratonmarschen”? Dottern föredrog faktiskt Kings bok (men läsning av båda samtidigt gav åtminstone upphov till intressanta diskussioner! Tips till lärare och andra.).

  1. Det är så oerhört länge sen jag läste Maratonmarchen (ungefär vid den tid då jag befann mig i målgruppen för Hungerspelen, om den funnits då) men nu när du säger det så finns det väldigt många likheter där. Måste göra en omläsning av den också nu, så att jag kan hålla intressanta diskussioner med mig själv och andra som är mer eller mindre villiga att lyssna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.