Läs Gardell med mig!

Första försöket med fiktiva klubben gick väl sådär, men några intressanta diskussioner blev det i alla fall under resans gång och därför gör jag ett nytt omstrukturerat försök. Den här gången ska inte den löst sammanhållna klubben läsa samma bok och diskussionerna ska inte heller föras här på Fiktiviteter. Istället får klubbverksamheten mer formen av en regelrätt, gammalmodig, utmaning. Vi (=de som känner sig manade) ska den här gången läsa/läsa valfri roman av Jonas Gardell och sedan skriva om den på sin egen blogg.

Tanken är att var och en väljer bok/böcker och att vi hörs här på bloggen under läsningen och diskuterar kring våra upplevelser och återupplevelser och sedan i månadsskiftet januari/februari 2012 (eller senare om man vill ha mer tid på sig) skriver alla deltagare varsitt inlägg om den lästa boken och sina upplevelser av den och utmaningen i sin egen blogg. Jag kan tänka mig att många av oss kommer att återuppleva en del tonårsminnen som behöver tas upp till terapeutiska samtal medan andra möter Gardell för första gången och kanske vill diskutera andra sidor av hans författarskap.

Själv har jag inte bestämt än vad jag ska läsa men jag tror att det kommer att bli en omläsning av någon av mina favoritböcker – kanske Fru Björks öden och äventyr eller möjligen Frestelsernas berg. Vilka är era Gardellfavoriter och vilka skulle ni vilja läsa alternativt läsa om?

14 svar på ”Läs Gardell med mig!”

 1. Jag vet inte hur jag ska få tid till detta men på något sätt får det bara gå. 🙂 Klart jag är på! Ska hem och botanisera i bokhyllan och välja något bra, omläsning blir det hur som helst då jag läst alla hans skönlitterära böcker. Förmodligen blir det någon av de tre i En komikers uppväxt-trilogin.

  Svara
  • Kul! Jag har nog läst alla hans skönlitterära förutom de två sista i En komikers…-trilogin, ska läsa dem också någon gång.

   Svara
 2. Jeg har nettopp lest min første Gardell-bok, Fru Björks öden och äventyr (holder på å skrive om den nå), og jeg har lyst til å lese fler, så jeg slenger meg nok på. Jeg får følge litt med og se hva slags anbefalinger som dukker opp…

  Svara
  • Kul att du börjat läsa Gardell och vill läsa vidare, Fru Björks öden och äventyr är som jag skriver i inlägget en av mina favoriter. När det gäller instruktioner osv så tänker jag återkomma under december med något inlägg om val av bok (mitt och era) och sen blir det nog några inlägg till där vi kan diskutera vår läsning innan det är dags att publicera egna inlägg om det lästa. Ser fram emot att läsa vad du skriver om Fru Björk först och främst 🙂

   Svara
 3. Har Frestelsernas berg i bokhyllan. Kör igång så fort jag läst ut arvtagaren. Annars har jag läst, Om Jesus, En komikers uppväxt, ett ufo gör entré och jenny 🙂 Älskar honom, en av sveriges bästa författare 🙂

  Svara
 4. Gardell har stått på min ”att läsa”-lista ett bra tag. Nu har jag faktiskt ”Frestelsernas berg” i bokhyllan (ett second hand-fynd!), så jag kanske skulle haka på – trots att jag ingen blogg har…

  Svara
 5. Jag har läst En komikers uppväxt, ett ufo gör entré och jenny tidigare. Jag gillar dessa böcker. Fast idag ska jag till biblioteket och låna en helt ny bok för mig Fru Björks öden och äventyr. Det ska bli spännande att se vad den kan erbjuda. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.