Huset vid havets slut

Så var jag ikapp då och det är helt ok att ge ut den där fjärde boken om Ruth Galloway nu, bara så du vet Elly Griffiths…

Huset vid havets slut är lika mysig och hemsk som sina föregångare. Ruth är tjockare (men nämns det kanske inte någon gång mindre i den här boken ändå?), Kate är född, Nelson mumlar vidare, man hittar ben, alla är mystiska, det hela får sin upplösning på en synnerligen blåsig och blöt plats. Allt är väldigt ogästvänligt och ändå… Ändå känner jag mig så hemma med de här människorna. Och så känns det så tryggt att Cathbad finns där och vakar över oss alla.

Precis som Ruth och många av de andra karaktärerna (inte Nelson då) så är jag svag för det historiska och denna boks krigsgåta talar verkligen till mig. Jag tycker verkligen att Griffiths lyckas berätta en historia om krigets grymhet och meningslöshet, och genom att föra in Tatjanas och Ruths historia under balkankriget säger hon också något om det viktiga som går förlorat mitt i allt det våldsamma. Det är för övrigt Tatjanas historia som till slut får mig att gråta en skvätt på någon av de sista sidorna, det gör ont på riktigt och får mysdimmorna att lyfta några meter för en stund.

~Minotaur, 2010~

6 svar på ”Huset vid havets slut”

  • Den paniken känner jag igen, det finns hur mycket böcker som helst som står näst på tur för läsning… En fördel med Elly Griffiths böcker är att de med fördel kan läsas när man inte orkar läsa svårsmälta eller krävande böcker. De är lättlästa men saknar för den skull inte substans. Rekommenderas när tid gives alltså 🙂

   Svara
 1. Fortfarande problem med just din sida an någon anledning för övrigt. Därför blir det sällan att jag går in och kommenterar, sorry, men har märkt att det mest är när jag sitter vid min jobbdator så det är absolut inte ditt fel. Konstigt att det bara är din sida dock. Kanske datorn som tycker den är extra bra och är rädd att jag stanna för länge istället för att jobba.;)

  Svara
  • Så måste det naturligtvis vara 😉 Minns du om det var problem innan jag bytte layout också? Annars kan det nog snart bli en lösning på problemet eftersom jag kommer byta tema/layout snart igen eftersom den här inte riktigt funkar utseendemässigt för alla Internet Explorer-användare, hoppas att det är det som är felet för dig också så kan du förhoppningsvis läsa den på jobbet snart igen.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.