Lucka 9: Tv-seriejul

Alla tv-serier med självaktning bör väl tillhandahålla minst en julepisod? Jag minns att Beverly Hills 90210 hade det (något om att den nyinflyttade familjen saknade snön från Minnesota) och tror nog att det fanns sådana i alla de där serierna jag såg som yngre, problemet är bara att jag inte minns. De enda serier jag minns att jag såg som barn/ung är Alf, Sabrina och Blossom och de bjöd med allra största sannolikhet på extraordinära julavsnitt (som jag då har glömt förstås).

De serier jag ser och älskar idag släpper sällan en tomte över tröskeln. Firefly har ingen julklappsutdelning i rymdskeppsköket, Battlestar Galactica-besättningen tar ingen paus i krigandet för att äta tomtegröt och för Torchwood planeras ingen semester i juletid. Räddningen är det där julavsnittet i Buffy (Amends i säsong 3) som väl ändå inte är så megajuligt (men där kan jag ha fel eftersom jag inte riktigt minns så mycket av det heller…).

Dagens tips är att leta igenom ert minne efter julavsnitt i era favoritserier, om ni till skillnad från mig är utrustade med ett minne så kan ni säkert hitta mycket roligt där. Tipsa gärna vidare här sen – vilka serier har de bästa julavsnitten och vilka borde ha låtit bli att anstränga sig?

16 svar på ”Lucka 9: Tv-seriejul”

 1. Det där 90210-avsnittet när de saknar snön minns jag! Fråga mig inte riktigt varför då jag tror jag var den enda i hela skolan som inte såg serien på regelbunden basis och därmed var helt borta ur diskussionerna dagen efter. Vad gäller Buffy så minns jag bara att Willow berättade att hon fick smyga hem till Xander när de var små för att få se Snobbens jul, för det fick hon inte se hemma.

  Annars är väl det mest bestående minnet av teveseriernas julavsnitt att de alltid kom mitt i sommaren eller i typ oktober för att de svenska kanalerna aldrig ansträngde sig för att passa in säsongerna med högtiderna.

  Just nu är min favorit Big Bang Theory när Sheldon får en riktigt, riktigt fin present av Penny. 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=dyQz8jWAl7s

  Svara
 2. Då dagen räddas av att det oväntat börjar att snöa i Buffy-avsnittet så klarar det julspecialtestet.
  Mitt favoritjulavsnitt är Boondocks – ”It’s a Huey Freeman Christmas”. Med repliker som ”That’s a bitch move Santa!” och ”Do I look like Charlie Brown?”.
  Annars finns det ett avsnitt av Ellen där de diskuterar sina julavsnittsfavoriter medan de sitter på en kyrkogård.

  Svara
  • Båda verkar ju som något att kolla upp, får planera aningens bättre nästa år och försöka se allt ni tipsar om, kanske… Ellenavsnittet borde jag dock se redan nu som en del av researchen 🙂

   Svara
 3. Precis om Ela tänkte jag säga Big Bang Theory, det är så fint med Sheldon och Pennys presenter.

  How I met your mother har också ett ganska mysigt julavsnitt.

  Svara
  • Jag borde nog se Big Bang Theory, alla verkar ju gilla, det ska finnas Whedonreferenser och så detta med ett bra julavsnitt. Whats not to like?

   Svara
 4. Haha, tänkte på Amends redan när jag läste första raderna i inlägget 😉 Gillar det avsnittet faktiskt, första gången man får möta The First och allting. Annars minns jag inte några andra såhär på rak arm… Får fundera!

  Svara
  • Ja, det är kanske inte jättejuligt men snön gör sitt till och sen är det ju viktigt för fortsättningen iom mötet med första ondskan och som koppling bakåt iom alla skuldkänslor, ett fint avsnitt i det lilla.

   Svara
 5. Arkiv X, som annars är en favorit, körde ett helt överflödigt julaftonsavsnitt ”How the ghost stole Christmas”, ingen höjdare…

  Svara
 6. Yay! Kan kommentera på bloggen igen!

  När det gäller julavsnitt finns det ju ingen tv-serie som ens är i närheten av Doctor Who. Julavsnitten är närmast legendariska, sänds alltid på bästa sändningstid och har miljoner tittare i Storbritannien. De brukar också ha väldigt hög budget dvs vara väldigt påkostade och snygga! Rekommenderas verkligen!

  Svara
  • Härligt, hoppas problemet, vad det nu var, är avhjälpt en gång för alla och att alla kan komma in…

   Jag hoppas på fjärde säsongen av Torchwood i en julklapp i år men därefter blir det oundvikligen Dr Who som får ta över som seriesällskap här hemma, välgjorda julepisoder var droppen 😉

   Svara
  • Att jag inte tänkte på Dr Who-julavsnitten! Shame on me. Jag säger bara: ett flygande Titanic, en liten man med det osannolika namnet Bannakaffalatta och så Kylie Minouge ovanpå det. 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.