16 april 2024

Lucka 13: Lussekatter

Idag är dagen för lussekatter, vanligtvis i fikabrödsform men här naturligtvis av mer fiktiv karaktär. Dagens tips är således en hög läsvärda böcker där katter figurerar på ett eller annat sätt. Höstens mesta och bästa kattbok var Lilian Bäckmans Mandarinstunder om Zeb Macahan och Bruce Willis – sjukt sorglig och underbart fin. Och så har vi förstås Elly Griffiths deckarserie om Ruth Galloway där katterna spelar en viktig roll, första boken i serien – Flickan under jorden – läses dock på egen risk ur kattperspektiv…

Därtill finns naturligtvis en hel hög med kattböcker som jag inte läst men den enda jag just nu kommer på är Doris Lessings Om katter som legat på mitt sängbord i väntan på lästid allt för länge. Har ni andra kattiga tips? Fyll gärna på i kommentarerna så att vi alla kan bättra på vår kattbildning.

2 tankar på “Lucka 13: Lussekatter

    1. Jag har faktiskt inte läst den (i alla fall inte som jag minns) men jag har sett den som tecknad film (eller tv-saga kanske snarare) med barnen och minns att det hände hemska saker med katten men att det också var en fin saga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.