Lucka 16: Julfilmer

Dagens tips innebär egentligen att ni ska tipsa mig 🙂

Litegrann ska jag väl kunna bidra med själv men när jag satte mig ner och funderade kring julfilmer så blev min hjärna märkligt blank (märkligt tycker jag, normalt tycker kanske andra närstående…). Där finns förstås Grinschen med Jim Carrey, där finns några filmatiseringar av A Christmas Carol. Och så är det förstås Love Actually som jag inte lyckats tröttna på än och sen firar de jul i en annan av mina favoriter bland romantiska komedier – Medan du sov. Sen blir det lite stopp, trots att jag vet att det måste finnas hur mycket som helst. Så dagens tips är att ni måste (nåja, men det vore roligt om ni gjorde det)  tipsa mig om era favoritjulfilmer alternativt era favorithatobjekt bland julfilmer.

Uppdatering: den häromdagen tipsade Dark Places-Helena tar tipskalendern på allvar och ägnar ett helt inlägg åt att tipsa den här tipsaren och alla andra om bra julfilm – läs inlägget här!

13 svar på ”Lucka 16: Julfilmer”

  • The Holiday ja, den hade jag glömt men den är ju väldigt mysig med all snö och varma tröjor 🙂 Och Love Actually har jag fått order av maken om att skaffa fram till helgen 😉

   Svara
   • Du har en man som ser romantiska komedier? Avundsjuk! Här blir det bara skräck och thrillers, vilket förstås är finfint, men ibland vill man ju se en riktigt mysig romantisk komedi. Brukar passa på när min man är borta, och det är han påpassligt nog ikväll. 😀

    Svara
    • Ja, en man vars favoritfilm är Fyra bröllop och en begravning men som gärna ser drama, skräck och Austenfilmatiseringar också. Lyxig, jag vet.

 1. Hook! http://www.imdb.com/title/tt0102057/

  Sedan tycker jag att det är en bra jullovstradition att titta på Sagan om Ringen-trilogin.

  Hatjulfilm är Willy Wonka och chokladfabriken från 1971. http://www.imdb.com/title/tt0067992/

  Jag hade läst om att den var många amerikaners absoluta favoritnostalgifilm, så när den gick på julaftons morgon ett år så tittade jag eftersom jag älskar boken så mkt. Fy fan! Några stackars dvärgar som blivit doppade i orange färg och som sjöng psykedeliska sånger var inte min uppfattning om en oompa-loompier.

  Svara
  • Haha, jag har inte sett den versionen av Kalle och chokladfabriken men jag minns en version med Ernst Hugo Järegård som läste boken på tv när jag var liten, jag var vettskrämd och har efter det inte vågat läsa boken. Kanske borde ge originalet (boken alltså) en chans trots allt…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.