Lucka 22: Tragedi på en lantkyrkogård

Vad vore kalendern utan ett Maria Langtips? Och jag tipsade ju faktiskt inte om Vitklädd med ljus i hår i år (men det gjorde tack och lov Helena) så då borde jag ha ett litet utrymme kvar i Langtipsarkvoten för i år. Det använder jag härmed för att tipsa om en av de allra, allra bästa i deckarserien. En av dem som enligt min i somras ihopsnickrade Langkalender hör julen till. Naturligtvis pratar jag om Tragedi på en lantkyrkogård. Bara titeln är ju fenomenal, och omslaget  -så ödsligt vemodigt, sådär som julen också kan vara.

Platsen är en prästgård där Puck och Eje ska fira jul med hennes släktingar. Det ska lackas julklappar och drickas glögg. Och det ska naturligtvis krossas skallar eller vad det nu är för hemskt som händer… För trots att det här är en av mina mest omlästa böcker så minns jag ju inte riktigt vad som händer, jag hänger mig åt stämningen mer än mordgåtan vilket för den fina saken med sig att jag kan läsa om hur många gånger som helst.

Tragedi på en lantkyrkogård utspelar sig som sagt under en jul- och nyårshelg (inleds på julaftons morgon och avslutas på nyårsnatten) så vill man läsa i realtid är dagens tips att snarast möjligt leta fram boken ur gömmorna (de egna eller bibliotekets) så att den finns till hands när det är dags. Själv har jag redan packat ner mitt exemplar i resväskan.

12 svar på ”Lucka 22: Tragedi på en lantkyrkogård”

 1. Alltså, det här måste vara min favorit. Eller i alla fall en av dem, av Langs böcker. Så himla mycket stämning. Den är perfekt! Jul, mord och snygga lantliga miljöer och bara så mycket STÄMNING! Läste den förra julen och lär bli i år igen.:)

  Svara
  • Det är definitivt en av mina också, läste den förra julen och julen dessförinnan och julen… Och så några gånger däremellan förstås 😉

   Svara
 2. Läser om den just nu, och om man bortser från en viss förkyld tröghet från min sida så är den verkligen tjusig. Stämningsfull och fin liten pusseldeckare. Dessutom återkommer ju grannbyn Kila, och skvallertanten Frideborg Jansson gör en cameo i den nästan lika läsvärda Farliga drömmar som utkom några år senare!

  Svara
  • Farliga drömmar tillhör de Langböcker som jag bara läst någon enstaka gång (en?). Tror inte att jag äger den vilket kan vara en förklaring, måste naturligtvis åtgärdas…

   Svara
 3. Jag håller på att läsa mig igenom min mosters gamla Maria Lang böcker och denna som måste vara den ultimata julläsningen läste jag för att par månader sen. Borde kanske väntat till jul, men den var bra även i oktober 🙂

  Svara
 4. Låter som en höjdare i juletid! Tyvärr kommer jag inte få tag i den idag; finns bara som talbok på biblan (inte för mig) och knappast i handeln. En nyutgivning av Maria Langs böcker, det vore väl nåt det!

  Svara
  • Det är definitivt dags för en nyutgivning av alla Maria Langs böcker, särskilt med tanke på hur mycket deckare som läses idag. Kanske om det blir dags för filmatiseringar att det kan bli tal om en omfattande nyutgivning. Hoppas!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.