Årets bästa, nummer 10 Antiloper

Antiloper av Ester Roxberg är för mig årets bästa ungdomsbok (och ja, jag är fortfarande lite upprörd över att den inte blev nominerad till Augustpriset). Skildringen av vänskapsrelationen och liven som smulas sönder men ändå hålls ihop av kärleksbanden är så outsägligt känslig och smärtsam. Det är en viktig berättelse om hur det också kan vara att vara ung, om att inte räcka till och att inte nå fram. Om att inte orka försöka och att försöka för allt man är värd men ändå tappa taget. Antiloper är en sån där bok jag vill att alla ska läsa – för språkets skull, för Ellens skull och för Astrids…

Min recension finns här.

2 svar på ”Årets bästa, nummer 10 Antiloper”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.