21 april 2024

Den ultimata listan – nedräkningen

Om fem minuter inleder jag nedräkningen av Fiktiviteters ultimata lista 2011. Det handlar alltså om de böcker som berört mig mest under året, på ett eller annat sätt. Bland tio i topp finns såväl ungdomsböcker som dystopier, där finns skräck och sorg och dramatik. En i timmen presenterar jag från klockan 10 – 14 idag och samma tider imorgon. Imorgon klockan två presenteras alltså min vinnare 2011. Sägas bör att det har varit oväntat svårt att rangordna böckerna, helt omöjligt faktiskt. Det är flera av dem som jag redan nu funderar om jag borde placera om sinsemellan (vilka som ska vara med på topp tio har dock varit mindre svårt att bestämma)… Men lagd bok ligger och listan som följer är min lista i all dess vinglighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.