Årets bästa, nummer 1 Dark Places

Gillian Flynn är förvisso på gränsen till sönderhajpad och hennes debut Sharp Objects gillade jag väldigt mycket utan att falla i total förälskelse. Kanske var det därför jag var så oförberedd på hur Dark Places skulle drabba mig. Jag återvänder fortfarande, efter nästan ett år, till den där nattscenen som mals om och om i boken. Jag försöker fortfarande processa det som händer och den förklaring som ges, och jag försöker fortfarande svälja ner gråten. Dark Places är på gränsen till vad jag klarar av och det är den utmaningen jag älskar. Precis därför är Gillian Flynns Dark Places min allra bästa bok i år.

Min recension av boken finns här.

4 svar på ”Årets bästa, nummer 1 Dark Places”

 1. Det här var en rolig topplista för min del. Jag har läst åtta av de tio (eller kanske tolv, med tanke på triologin) men de flesta av dem för flera år sedan. I år har det blivit Hungerspelstriologin och Gilles kvinna (efter tips från dig). Nu har Dark Places flyttat ännu högre upp på min lista över böcker som måste läsas och antiloper kanske ska få flytta in där också.

  Ett par stycken håller jag väl inte riktigt lika högt som du men flera andra är verkligen riktigt, riktigt bra

  Svara
  • Olika tycker man ju alltid och jag tycker själv det ska bli kul att se tillbaka på listan om säg ett år och se vad jag ändrat mig om 🙂 Och jag tycker förstås att du ska läsa såväl Antiloper som Dark Places.

   Svara
 2. Tänk att jag har den här kvar att läsa. Känns som om jag har någonting riktigt stort att se fram emot 😀
  Fin topplista! Själv fick jag lite ångest av att sätta ihop min. Kändes som jag gjorde många bubblare besvikna.

  Svara
  • Samma här, ångest var ordet. Riktigt jobbigt att rangordna slutgiltigt och göra så många böcker besvikna utan topplacering… Men kul också förstås, att fundera och fundera lite till kring vad jag egentligen tycker och tyckt 🙂

   Grattis till dig som har den oläst! Förbered dig på något riktigt mörkt som aldrig släpper taget bara…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.