Tre boklöften

Jag är en sån som skyr nyårslöften som pesten, de brukar bara sluta med misslyckanden och hårda påminnelser om min ytterst dåliga karaktär. Några bokliga nyårslöften tänker jag ändå, i linje med Lyrans tematrio denna vecka, avge. De är dock av den kravfria sorten och högst lättvindigt avgivna.

  1. Jag ämnar ro den där boktolvan i land. Redan nu har jag kommit en bit påväg så än så länge känns det som en rimlig förhoppning att jag lyckas beta av tolv författare innan utgången av oktober som ju är min tidsgräns.
  2. Jag har, precis som många andra bokbloggare en försvarlig hög olästa böcker här hemma i hyllorna. Det blir inget köpstopp eller annat dumdristigt men däremot lovar jag att göra mitt absolut yppersta för att stora delar av den där olästa högen inte ska innehålla samma böcker nästa nyår…
  3. Jag lovar att njuta hejdlöst av att jag inte har någon måstelitteratur nu när jag inte längre studerar och snart inte heller undervisar. Jag lovar att inte åsamka mig själv tvång i form av högar med klassiker som jag borde läsa eller recensionsexemplar som jag egentligen inte orkar med. Jag ska vara superduktig på att säga nej och att köpa/låna sånt jag verkligen är nyfiken på snarare än sådant andra tycker att jag borde vara nyfiken på.

Förra årets boklöften återfinns här. Löfte ett och två infriades men med tvåan gick det väl sådär… Håll tummarna för att det går minst lika bra i år! Vilka löften, utmaningar och förhoppningar har ni för bokåret 2012?

9 svar på ”Tre boklöften”

  1. Jag ska läsa nordisk litteratur och mytserieböcker men tänkte också precis som du lova att först och främst läsa böcker jag verkligen vill läsa och inte ha något tvång att läsa si eller så många eller de eller de böckerna 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.