13 april 2024

Den där dammiga hyllan

Jag har en hylla som jag knökat full med böcker som jag köpt men ännu inte hunnit läsa. Jag har visat bild på den tidigare men nu tänker jag bjuda på en aktuell bild* som jag sedan tänker mig att uppdatera med jämna mellanrum. Och den uppmärksamme ser snabbt att jag redan lyckats läsa ut två böcker (markerade med kryss på bilden) sen bilden togs förra veckan. Ni får också en rätt bra överblick på en hel del av det jag vill läsa under det närmsta året. Målet är att alla dessa böcker ska vara utbytta mot nya dammhögar runt nästa årsskifte. Realistiskt eller ej? Det får framtiden utvisa.

 

 

 

 

* klicka på bilden för en större variant

9 tankar på “Den där dammiga hyllan

 1. Hm, kanske också skulle göra så? Har tänkt att ”jamen, så många hyllvärmare har jag ju inte”, men då har de stått utplacerade bland de lästa böckerna. Om man lägger dem i en egen hög ser de nog ut att vara betydligt fler 🙂

  1. Kanske bör det nämnas att detta inte är alla de olästa böcker jag äger, bara de jag är allra mest sugen att läsa och som jag köpt ganska nyligt… Men det är hur som helst ganska bra att ha en sån hylla så att de olästa inte riskerar att glömmas bort lika lätt.

 2. Underbar bild 🙂 Jag kör på blandvarianten, men mest står de framför andra böcker, eftersom bokhyllan är alldeles för liten. Men det skulle vara skönt att ha en olästhylla, speciellt när det är så smaskiga titlar som Jonathan Strange (som jag vill läsa på läsplatta eller i pocket, den är lite tung!) & Världskrig Z (som jag läser nu!) Läs Z nu så kan vi ha en bokcirkel 😉

  Ska nog fota bokhyllan hemma, rena skräckvarianten av dammig hylla…..

  1. Jag har alltid haft en blandhylla tidigare men sen i höstas kände jag att jag behövde bryta ut de nya, olästa för att få bättre överblick. Det funkar riktigt bra faktiskt. Världskrig Z ligger definitivt långt fram på listan efter att jag hört en massa bra om den, en liten stund till får den dock vänta.

 3. Satsa på Jackson, Kelly och French. Akta dig för Jonathan Strange, tjatigt o enformig med pytteliten stil.

  Doris Lessing tycker jag också att du ska läsa!

  /Jagvetattduintebadområdmendufårdemändå

  1. Klart jag vill ha råd även om jag inte bad om det 🙂 Din prioriteringsordning är nog också min förutom att jag har börjat på a game of thrones så den får komma allra först. Tack för varningen om Strange, funderar lite på att kanske läsa den som e-bok istället för att i alla fall slippa den pyttiga stilen (boken köpte jag ju mest för att den var så snygg 😉 ).

 4. Sömngångaren, World War Z, Nattpatrullen, The Poison Tree och A Game of Thrones finns på min attläsalista också! Har iofs sett GoT och lyssnat på Daenerys-kapitlen som ljudbok, så kommer ev. stryka den.

  1. Jag tänkte försöka läsa GoT innan jag ser serien (den ska väl komma på svt har jag förstått).

 5. Det där va ju en riktigt rolig idé.. jag möblerade om i min hylla idag så att alla olästa kom i ena änden. Jag gillar ditt sätt, då får de som följer din blogg också vara med och se hur det går för dig! 🙂

  Kolla gärna in på min blogg en sväng, skrev om en sak som irriterar mig ang. serierna i min hylla 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.