Ska det vara såhär (med Torchwood alltså)?

Några avsnitt in i Torchwoods fjärde säsong: Miracle Day har den där hänförda tokförälskelsen från Children of Earth förbytts i en helt annan sorts förundran. Så många frågor har samlats på hög bredvid mig i tv-soffan, så många funderingar som kanske någon där ute kan hjälpa mig att reda ut. Vad är det som hänt? Vem har kidnappat Gwen och Jack från varma, roliga, fina Torchwood och placerat dem i en amerikansk formaterad tv-serie som tar sig själv på allt för stort allvar? Eller är problemet att den inte alls tar sig själv på allvar? Ska Bill Pullman få göra annat än att se svår ut alternativt fulgråta på ett horribelt sätt (saknar Ianto som bemästrar fulgråtskonsten till fulländning) för att sen se hård ut igen (hoppas för jag inser att jag saknat Pullman)? Blir det bättre? Ska det vara såhär? Kommer Rhys vara kvarlämnad i Whales för evigt? Är det värt besväret att se hela serien eller vore det till och med bättre att låta Torchwood vila i frid medan Children of Earth fortfarande finns bevarat i mitt ljusaste tvminne (kommer inte att hända eftersom jag nu äger Miracle Day och inte vet vad som skulle få mig att låta bli att se den trots allt, men funderingen har uppstått och det är aldrig bra)?

Så vad säger ni som tittat – blir det bättre eller är det bara att härda ut och inse att min djupt älskade gått vidare och försöker imponera på helt annorlunda partners/tittare nu?

11 svar på ”Ska det vara såhär (med Torchwood alltså)?”

 1. Jag ska ärligt säga att jag slutade kolla efter typ 4-5 avsnitt och har ännu inte velat titta igen… Det är liksom inte samma sak. Även förälskelsen i Jack har svalnat lite… Och då har jag älskat honom sedan han dök upp och räddade Rose i Doctor Who. Men jag avvaktar lite till med att se klart den. Jag vet att jag MÅSTE se klart den, för man undrar ju ändå som sagt hur det ska gå…

  Tack för en trevlig blogg, f.ö! 🙂

  Svara
  • Vi har sett tre avsnitt tror jag men nu har lusten försvunnit helt. Jättetrist! Och den där förälskelsen i Jack svalnar ju när han inte har så mycket att jobba med…

   Svara
 2. Jag är mest förvånad över att det FINNS en fjärde säsong. Hur har vi kunnat missa det? Vi som hade gravöl och grät en skvätt när vi sett klart sista avsnittet på tredje (för ett år sen ca, men ändå). Fast när jag läst vad du skriver kanske det är lika bra att inte skaffa fyran…

  Har du sett Dark Angel med Jessica Alba, förresten? Annars bra tips för Torchwood-abstinens (jag gillar t o m DA bättre).

  Svara
  • Det var nog en klok idé att ta gravöl efter tredje säsongen, ignorera därför lugnt detta inlägg och fortlev i tron att det inte finns någon fortsättning 🙂 Roligt att du nämner Dark Angel eftersom jag faktiskt gav min man den i julklapp, det kanske är dags att släppa Torchwood och ge Jessica Alba chansen istället…

   Svara
 3. Även jag gav upp efter en fyra, fem avsnitt… Men jag har boxen hemma och har tänkt se klart. Tror jag måste ha andra ”glasögon” på mig bara och inte vara så stjärnögt förväntansfull.

  *Viskar: Doctor Who. Se Doctor Who istället….

  🙂

  Svara
  • Det är nog inte långt bort nu, införskaffandet av lite Doctor Who. Om inte annat för att tvätta bort minnet av nedsolkandet av Torchwood…

   Svara
 4. Jag har sett hela. Visst var det en besvikelse, inte alls samma Torchwood längre. Den stora behållningen var väl att vi fick se Kapten Jack avklädd 😉 ..

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.