Nu

Enligt O påminner om det är ett tag sen just nu-enkäten cirklade runt bloggosfären. Själv svarade jag på den senast i november och kan nöjt konstatera att jag läst nästan alla böcker som då låg utspridda och var under läsning. Det är bara stackars How To Be a Woman av Caitlin Moran som fått maka på sig och ligger sorgligt outläst i att läsa-hyllan. Dagsläget är detta:

Vid sängen: Besatta av Elif Batuman, en riktigt rolig bok om att läsa ryska klassiker och sedan bli rätt så påverkad och ja just besatt av dem. Och så Ett år av magiskt tänkande av Joan Didion som jag försöker läsa i små doser för att inte gå sönder alldeles för mycket.

På toaletten: Inga böcker för tillfället men väl en hel hög med olästa nummer av Tidskriften Filter.

I mobilen/E-bok: A Game of Thrones av George R. R. Martin. Köpte för någon vecka sen kindleutgåvan med fyra böcker på ett bräde, mycket praktiskt att läsa tegelstenar som e-bok men också mycket knäckande när man läst en bra bit och äntligen uppnår 1% läsning enligt räkneverket…

För att jag är en nörd (och för att jag fått den i present) : Interdisciplinary Approaches to Twilight fick jag häromdagen av makens kollega som bidragit med en artikel i den. Twilight är inte min favoritbok direkt men det är alltid spännande att läsa vetenskapliga reflektioner kring populärkulturella fenomen. Klart läsvärd såhär långt.

På jobbet: Rapport om framtidens bibliotekarieroll och Vårens böcker inför fredagens inköpsmöte.

På is: Den ovan nämnda How to be a Woman, inte alls för att den är dålig dock.

Längtar efter att läsa: Ragnarök av A.S Byatt – det senaste tillägget till mytserien.

3 tankar på “Nu”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.