16 april 2024

2012s bästa

Det är naturligtvis lite väl tidigt för att börja tala om årsbästalistor och dylikt men det är lika naturligtvis aldrig för tidigt att börja förbereda sig. I år tänkte jag köra ett lite annorlunda upplägg för att utse de allra bästa här på bloggen. Nu ska två böcker plockas ut varje månad, de allra bästa och de största läsupplevelserna. Till dessa kommer jag att lägga tre ”wildcards” i december, tre böcker som inte kommit med på den där listan under året men som kanske växt med tiden. Allt som allt plockar jag alltså ut 15 särskilt bra böcker och i slutet av året presenterar jag precis som 2011 en topp tiolista.

De böcker som förtjänat plats på listan från januari är: Generation Loss av Elizabeth Hand och Det stora huset av Nicole Krauss. Januari var en väldigt bra läsmånad och det var inte helt lätt att välja ut enbart två böcker, vilket är ett problem jag gärna genomlever igen. Varför inte varje månad?

Vilka var era januarifavoriter?

10 tankar på “2012s bästa

  1. Jag har haft en fantastisk läsmånad med A song of ice and fire. Under januari har jag lyckats klämma del 1-3 plus halva fyran. Grymt bra!

    1. Imponerande att ha kommit så långt på en månad, har hållit på med den första hur länge som helst men det är verkligen inte bokens fel för den är ju riktigt fantatisk.

  2. Jag slutar aldrig förvånas över hur mycket folk hinner läsa! Känns som om jag är den enda dom faktiskt bara hann med EN bok i januari! 😛 Så min bästa bok i Januari går automatiskt till Halvblod, då jag helt enkelt inte har så mycket annat att välja på! 😉

    1. Det går lite upp och ner med lästid och läsork men januari var en bra månad. Och Halvblod är en bra bok oavsett om den har konkurrens eller inte.

  3. Jag hann faktiskt med hela 18 böcker i januari (praktiserar just nu på en bokhandel – snacka om inspiration!). Om jag skulle välja ut två av de böcker jag läste så skulle det bli ”Fatta eld” av Suzanne Collins och ”Konsten att tala med en änkling” av Jonathan Tropper. Den förstnämnda ”visste” jag skulle vara bra, men den andra blev en glad överraskning!

    1. Imponerande läsresultat, men jag förstår att bokhandelsjobb inspirerar. Hungerspelstrilogin har jag läst och älskat men änklingen har jag oläst.

  4. Mina bästa i januari var Anna_karin Palms Snöängel och (en av) dess förebild(er) Drottningens juvelsmycke som jag läste för tredje gången. Den blir bättre och bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.