Den där rean

Dagarna innan nätrean offentliggjordes kollade jag mailen jag vet inte hur många gånger. Sen kom den igång och gissa om jag slängde mig över den och beställde järnet… Inte. Jag drabbades av den stora tröttheten och la till och med bort tankarna på att ens gå igenom vad som fanns där. Sen blev det en beställning av en hög engelska pocketar i alla fall men som en till synes logisk följd av min neggiga attityd var de flesta böckerna slutsålda så antalet beställda och förväntade böcker är än så länge näst intill noll för mig på bokrean i år. Den fysiska bokrean besöker jag möjligen om några veckor när alla andra slutat trängas kring borden. Den allmänna tröttman sprider sig med andra ord… Hur går det för er med planering och eventuella förhandsbeställningar?

11 svar på ”Den där rean”

 1. Jag struntar i att förbeställa, har inte hittat något jag verkligen, verkligen vill ha i år. Men jag har vaga planer på att gå upp tidigt i morgon och stå utanför Akademibokhandeln när de öppnar 07:00. Får se om jag orkar upp. 🙂 Det tar mig en timma in till stan och då måste jag släpa mig ur sängen senast 05:30…

  Svara
 2. Två ganska rejäla förhandsbeställningar gick iväg, sedan var jag nöjd. Vi får se om jag orkar masa mig iväg till en fysisk affär, men det blir i alla fall inte i morgon.

  Svara
  • Första dagen brukar vara rätt olidlig så den har jag också hållit mig borta från för det mesta och så också i år. Kul att du hittat många böcker att fylla hyllorna med, det är ju onekligen alltid kul när man gör det…

   Svara
 3. När jag var liten och en riktig bokslukare älskade jag bokrean för då och bara då fick jag vandra runt och plocka ihop en hel hög med böcker som jag fick av mamma och pappa. Nu köper jag mycket pocket från nätbokhandlar och då kommer men ju billigare undan än på rean. Men lite blir det nog ändå, eller kanske ganska mycket. Jag är en sucker för billigt..

  Svara
  • Jag älskade också bokrean som barn, läste kataloger och längtade på ett sätt som jag förstås inte gör längre. Den där lilla känslan av besvikelse som infinner sig varje är kommer nog därur – att jag så gärna skulle vilja att det var sådär magiskt igen…

   Svara
 4. har ästan bara förhandsbokat barnböcker, tänkte ta en liiten sväng live innan jobbet imorgon så får vi se om jag blir hagalen…

  Svara
  • Barnböckerna har jag skamligt nog inte ens tittat på i år men det kan nog vara de som slutligen lockar mig till den fysiska rean, klart barnen ska ha böcker 😉

   Svara
 5. Tog en katalog i Akademibokhandelnoch lät barnen kryssa för det de ville ha. Sedan beställde jag nästan allt på Bokus då det var ca 10-20:- billigare per bok.

  Det hindrade inte mig från att besöka Akademibokhandeln i går och handla för 600:- men mest till barnen sådant som inte fanns på Bokus. Köpte Hobbiten som jag inte har läst och en bok om Einstein.

  Var dessutom tvungen att beställa böcker på Adlibris också eftersom Styggelsen av Amanda Hellberg fanns där men inte på Bokus.

  Nu borde jag ha köpstopp i minst ett år…

  Svara
  • Styggelsen har jag också beställt och det är inte omöjligt att det blir bokrea med barnen i helgen, utan katalogkoll först dock.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.