Den där jäkla Game of Thrones…

Jag har ondgjort mig över tröttheten som följt på heltidsjobbet och skylt min lässvacka på det. Jag har argumenterat för att det kan vara en februarigrej (ungefär som kräksjukan). Nu är det dags att föra fram en tredje, kanske mer kontroversiell förklaringsmodell – lässvackan kan mycket väl ha orsakats av extremhajpade megatjocka A Game of Thrones (som igår tv-seriedebuterade på svt).

Missförstå mig nu rätt. Jag gillar boken, riktigt mycket till och med. Men. Måste den vara så jäkla lång, långsam och detaljerad. Just nu alltså. På semestern vore det alldeles utmärkt, nu skulle jag istället behöva en GoT för dummies. Dags att introducera den nya intelligenta boken kanske, den som känner av tillgänglig hjärnverksamhet hos läsaren och anpassar sig. Så slipper jag anklaga oskyldiga tegelstenar på detta sätt igen. Bara ett förslag alltså…

8 tankar på “Den där jäkla Game of Thrones…”

 1. Jag har fått lite problem med den här boken/TV-serien… Köpte första delen i julas, men har inte läst den än. Har spelat in första delen, men har inte sett det än.

  Ska jag låta TV-serien vara osedd tills jag läst första boken? Det kan ju dröja en evighet. Och sedan är det ju många fler böcker… som kanske också filmas?

  Ibland är jag glad att mina problem är så futtiga, det måste ju betyda att jag har ett hyfsat bra liv 🙂

  Svara
  • Jag har inte läst böckerna, men tänker ändå ge mig på serien. Tror oftast inte att det finns några rätt eller fel i det träsket, utan att det är änna olika och väldigt personligt.

   Svara
  • Har själv samma ”problem”, började läsa boken just för att läsa innan serien kom men det har jag ju inte hunnit. Orkar dock inte vänta in läslusten utan ser serien nu.

   Svara
  • Jag gillar boken men har kört fast totalt ändå. Jag har också fullt av såna där ”måste älska” – böcker på min skeptiska lista vilket jag tycker känns rätt skönt, ett sorts bevis för att man inte bara automatiskt gillar det som är populärt och omskrivet.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.