Guldkornen i den eländiga februariläsningen

Äntligen är februari över och det är dags att hylla månadens två bästa böcker. Med tanke på hur oerhört seg den här månaden har varit ur läs- och orksynpunkt borde det vara svårt att hitta en enda bok värdig att lyfta fram men tack och lov så har problemet inte varit kvaliteten på läsningen, det är kvantiteten som varit usel. Allt som allt har jag läst fem böcker den här månaden och alla utom Cirkus of the Damned lästes ut i början av månaden. Bäst av dessa var utan tvekan Blå skymning av Joan Didion och De hatade av Magnus Linton. Den sistnämnda ska recenseras så snart jag kunnat samla tankarna och intrycken av den där debatten som rasat i dess spår.

Vilka är era februarifavoriter?

4 svar på ”Guldkornen i den eländiga februariläsningen”

 1. Nu känner jag mig inte som Mrs Current Affairs direkt, då jag inte ens hört talas om De hatade. Får googla lite.. Inte heller läst Blå Skymning, däremot Ett år av magiskt tänkande, som jag tyckte mycket om.

  Bästa boken i februari? Varit halvbra månad måste jag säga, trots mycket läst (för att vara mig). Men rösten faller nog på en gammal barnboksfavorit som jag läste om: Fröken Smith, den elakaste häxan i världen. Ett sant guldkorn!

  Svara
  • De hatade är en reportagebok om läget i Europa, en riktig liten pärla som dock hamnat lite i bakgrunden, den rekommenderas varmt hur som helst. Liksom Blå skymning förstås, den är alldeles precis lika underbart bra som Ett år…

   Fröken Smith har å andra sidan jag aldrig hört talas om men nu är den reserverad på biblioteket 🙂 Boktips till läs/lyssningssuga barnen kan man aldrig få för mycket av.

   Svara
 2. Min februari verkar ha varit lika usel som din… inte mycket blev det läst och koncentrationen var verkligen inte på topp. Bästa boken? Det var nog Miroslav Krlezas ”Begravning i Theresienburg.” Jag hoppa att mars ska bli bättre ur lässynpunkt!

  Svara
  • Det hoppas jag också väldigt mycket på, inleder med Atwood för att vara på den riktigt säkra sidan.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.