En liten fråga bara

Det är väl nu jag borde panikläsa Svindlande höjder antar jag. Nu när filmen (nummer 45 i ordningen?) går upp på biograferna. En sak är i alla fall säker, jag kommer inte göra om samma misstag två gånger och se en filmatisering av denna specifika bok utan att ha läst förlagan först. Förra gången slutade det så nära katastrofens rand man kan komma och min illvilliga inställning till Catherine och Heathcliff och de där lungsjukdomsframkallande hedarna kunde enbart lindras av vänliga själar i form av medbloggare som talade förnuft med mig. Inte nog mycket förnuft uppenbarligen eftersom jag ännu inte läst boken men ändå nog mycket för att ha bestämt mig för att läsa den, snart. Nu är frågan dock – är det någon som sett den senaste filmen och kan tala om för mig ifall den är något att ha och om jag således måste panikläsa boken för att sedan hinna se filmen på bio? Eller är den halvbra så att jag kan avvakta lite och lika gärna se den på dvd inom en tidsrymd som jag själv bestämmer?

17 tankar på “En liten fråga bara”

 1. Filmen är så bra att jag gått och tänkt på den i fyra dagar nu utan att kunna släppa den. Ändå kan jag inte förmå mig att säga att du ska se den på bio, åtminstone inte om det innebär en panikläsning av boken. Boken är ju så sjukt bra. Den förtjänar att smuttas på.

  Svara
  • Men det låter ju oerhört lockande – en film som får en ätt tänka länge och en bok värd att smutta länge på…

   Svara
 2. Hej!
  Känns lite som att det är dags att läsa boken. En regnruggig helg som den här så är det snart gjort 😉 It is worth it!
  Lo

  Svara
  • Den här regntunga helgen verkar onekligen som gjord för att drömma sig bort till likaledes regntunga engelska hedar…

   Svara
  • Tack för tipset, enligt det inlägget så verkar det ju inte så lovande, å andra sidan måste jag erkänna att jag blir väldigt nyfiken på filmen samtidigt, den verkar rätt speciell…

   Svara
 3. Åh, jag ska nog läsa om boken. För läste den för jättejättelängesedan och var inte så förtjust i den. Fast misstänker att jag nog skulle gilla den nu, lite äldre. Fast det kanske också kan vara så att man kan älska de andra Bronte systrarna utan att bli förtjust i den här systerna.
  Fast kommer säkert inte låta bli att se filmen först. otålig som jag är:)

  Svara
  • Känner igen otåligheten… Ska nog ändå läsa boken innan jag ser filmen just för att jag sett en chockerande dålig filmatisering tidigare och jag vill nog gärna få ett bokligt intryck innan jag ser mer.

   Svara
 4. Jag skulle gått med ett gäng bloggare förra veckan och sett men hade för mycket arbete. Efter att ha hört deras berättelser så tror jag att jag väntar med att se den dock. Inte för att jag inte tror att den är bra utanför att där är lite extra djurplågeri inlagt och jag vet ju med mig att överkänsliga jag bara kommer att bli helt förstörd. Väntar nog till jag kan sitta med snuttefilten framför huvudet och slipper skämmas över mitt rödgråtna nylle efteråt..:)

  Svara
  • Har också hört det där om djuren och det gör mig lite nervös ska jag erkänna, jag kan inte sympatisera med en karaktär som plågar djur, hur ska det gå för mig och Heathcliff egentligen..?

   Svara
 5. Eftersom jag inte gillade filmen så mycket skulle jag rekommendera att se den på DVD efter att du har läst boken. Fast då finns risken (chansen?) att du snabbspolar igenom några av de mest utdragna ”kall-regnvåt-natur”-scenerna. Jag ville tycka om filmen, men tyckte att den var litet jobbig. Jag tror också att jag förlorade på att inte ha läst boken innan.

  Svara
  • Det här tar jag till mig, är mer sugen på att uppleva boken och då bör jag nog läsa först. Får nog bli dvs-varianten ändå.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.