Ensamhelgen

Jag hade ju en helg för mig själv häromveckan och tanken var att jag skulle ägna den åt läsande och bloggande och allmänt välmående. Som bekant är inte alltid planer och slutlig verklighet samma sak så det jag verkligen gjorde var följande:

 • Snabbläste Varma kroppar (för att undvika det dåliga lässamvetet under resten av helgen) – en synnerligen orättvis läsning där jag hastade igenom en bok som misslyckades att fånga mig.
 • Åt två gånger min egen kroppsvikt (ca) i choklad, glass, mackor och mat…
 • Snorade, hostade och höll oerhört tyst pga tappad röst.
 • Slogs av hur ointresserad jag blivit av sport.
 • Skrev ca tio halva blogginlägg.
 • Såg sex episoder av Castle.
 • Saknade mina familj.
 • Önskade att min pipiga katt inte saknade sin familj så väldigt högljutt och hand(/tass)fast att detta måste manifesteras i total fastklistring i två dygn.
 • Drog en lättnadens suck när dörren slutligen slets upp med följden att glada  barnröster äntligen fyllde huset igen och…
 • … började omedelbart längta efter nästa skärva av egentid…

En helt ordinär egenhelg med andra ord 😉 Det allra, allra bästa var den var att jag nu fortfarande gläds dagligen åt att ha barnen hemma, och att jag faktiskt kom igång med läsandet. Varma kroppar ska dock få en ny chans snart, jag hade förväntat mig något mer engagerande och skyller vår lite misslyckade gemenskap på min inställning (eller möjligen det i huvudet placerade snoret)…

9 svar på ”Ensamhelgen”

 1. Jag har haft en ensamvecka. Sambon är på konferens i Atlanta. Det har inte resulterat i mycket läsande, utan mer film och tv-serietittande. Lussekatten har även han arit fastklistrad på mig hela veckan från det jag kommit hem på kvällen tills jag gått på morgonen. Han har t.o.m. sovit på mig..:)

  Svara
 2. Ensamtid ibland är verkligen bra för att värdesätta den/de där personerna som alltid är omkring en i vardagen annars 🙂 Och glass är alltid rätt.

  Svara
 3. * fniss *
  Vad jag känner igen mig! Hade också flera dagar med egentid förra veckan, planerade massor med bokrelaterade aktiviteter, åt massor av onyttigheter och längtade ihjäl mig efter familjen. När de sedan kom hem kom jag på mig själv med att tänka ”jag behöver vara för mig själv lite”.

  Svara
  • Det är inte utan att längtet efter semester kommer över en rätt snabbt efter att de klivit in genom dörren igen, också 😉

   Svara
 4. Åh herregud så härligt det låter med ensamhelg. Har inte haft någon sedan barnen föddes, men ändå skyhög igenkänningsfaktor på allt! Utom chokladen, då… 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.