Hungerspelslängt

Nu är det dags för det där som jag förberedde mig för redan i november/december – Hungerspelsfilmen (allt vi behöver veta om det finns här). Det var ju för att kunna se filmen med böckerna i lagom färskt minne (inte för nära in på dock) som jag läste serien i vintras, det var liksom det som behövdes för att jag skulle övervinna min ”alla andra har läst och älskat och just därför tänker minsann inte läsa alls”-envishet. Det enda problemet som kvarstår är att jag nu inte har tid att gå på nån bio. Förvisso skulle jag säkert kunna frigöra mig från familj och vårlekar en stund någon söndag men den är ju nästan två och en halv timme lång… Och det känns som att man gärna vill se den på bio, den skulle kunna bli ganska mäktig rent visuellt. Det är nu jag önskar att barnen var tio år äldre så att jag kunde låtsas att intresset var spelat och för deras skull…

Är ni sugna på filmen trots/tack vare hajpen? Rapportera gärna ni som sett den så jag vet om det är någon idé att längta över huvud taget.

10 svar på ”Hungerspelslängt”

 1. Den va sjukt bra! 😀 jag har dock inte läst böckerna, men alla andra kan just nu slänga sig i väggen för jag måste läsa dem för att få reda på vad som händer!!

  Det fanns dock en lite jobbig sak med filmen, men jag ska inte säga de.. 🙂

  Svara
  • Det finns ju en del riktigt jobbiga saker i böckerna så det måste ju överföras till filmen, bra dock att du inte berättar utan bara retas lite 😉 Det låter ju väldigt lovande, vill se!

   Svara
 2. Jag är inte sugen på filmen, men jag kanske är undantaget. Jag tycker nämligen att det är lite tråkigt att så många böcker ska bli till film nuförtiden och vill gärna behålla läsningen av boken och de bilderna jag fick därgenom istället för att se filmatiseringen.

  Jag har inte sett någon Harry Potter-film, Twilight-film eller likande också på samma grund. Böcker tycker jag kan få vara böcker, och jag ser hellre andra filmer än filmatieringar.

  Svara
  • Jag har inget emot filmatiseringar egentligen men när det gäller riktiga favoritböcker brukar jag också vara försiktig. Twilight tycker jag är ok i bokform men inte alls som film, Harry Potter har jag inte sett och knappt läst men Hungerspelen känns som en väldigt filmisk berättelse så det har alla förutsättningar att bli bra. Hoppas 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.